Tradiții aromâne, pastrate din tată în fiu, în ansamblul folcloric "Dorul"
O tradiţie dusă din generaţie în generaţie, obiceiuri purtate din tată-n fiu şi o mare familie. Aşa am putea descrie un anasamblu folcloric aromân pe care echipa Observator l-a întâlnit în Tulcea.
O tradiţie dusă din generaţie în generaţie, obiceiuri purtate din tată-n fiu şi o mare familie. Aşa am putea descrie un anasamblu folcloric aromân pe care echipa Observator l-a întâlnit în Tulcea.
O echipă de suflet formată din 80 de membri de toate vârstele. Cel mai mic, spre exemplu, are numai doi ani. Dar mereu, împreună, participă la o mulţime de festivaluri de la care se întorc şi cu trofee. Ne-au arătat şi nouă un crâmpei din talentul lor pentru muzică, dar şi pentru. bucatele lor tradiţionale.
Cu cântec, dans şi voie bună. Aşa ştiu cei din ansamblul aromân "Dorul" să întâmpine pe oricine le calcă pragul. Este prima dintre rânduielile moştenite de fiecare, din generaţie în generaţie.
- Cum aleg românii restaurantele în 2025: trenduri, bugete și influența rețelelor sociale
- Taste of Transylvania, la 100 de metri sub pământ. Unde se ţine primul festival gastronomic subteran din România
- Carne artificială, pâine din ciuperci şi drojdie anticancerigenă cu betacaroten. Cum va arăta farfuria viitorului
- Gândaci în Parlament găsiţi de ANPC, care a închis cantina. Imagini de la inspecţie
- O băutură celebră, consumată şi în România, ar putea fi interzisă pentru copii în UK. Ce riscă cei mici
O familie întreaga este inima ansamblului. 12 membrii din cei 80 sunt fiii si nepoţii celui care a pus bazele proiectului în urmă cu aproape jumătate de secol.
Şi tot din generaţie în generaţie sunt lăsate şi reţetele bucatelor tradiţionale. Mielul în cocă este una dintre ele. Reţeta este atât de veche încât şi-a pierdut urma, însă, în zilele noastre a rămas atât de gustoasă atât pentru părinţii care duc reţeta mai departe, cât şi pentru copiii care gustă pentru prima dată.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰