Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Leac din bătrâni pentru răceală, dar şi bună la digestie, ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor

Ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor! Mai ales când vorbim despre ardeleni. Însă, pentru a obţine o damigeană de ţuică, oamenii au ceva de muncă. Întâi culeg fructele, după care le lasă la fermentat, iar totul este - mai apoi - distilat.

de Redactia Observator

la 26.11.2018 , 17:53

Ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor! Mai ales când vorbim despre ardeleni. Însă, pentru a obţine o damigeană de ţuică, oamenii au ceva de muncă. Întâi culeg fructele, după care le lasă la fermentat, iar totul este - mai apoi - distilat. Un lucru este sigur: ţuica rezistă zeci de ani.

Fie masa cât de grea, ardeleanul ştie că nu poate să păţească nimic. Un pahar de ţuică şi problema indigestiei e rezolvată. Aşa că nu e de mirare că, în fiecare toamnă, după ce roadele au fost culese, oamenii stau la coadă la distilerii. În comuna Livezeni, judeţul Mureş, anul a fost unul bun. Prunele, merele, gutuile şi perele s-au făcut din belşug.

Fabricarea ţuicii se face în perioada noiembrie-decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă. 

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Băutura a fost atestată documentar în Bistriţa, în 1386, într-un act maghiar de percepţie fiscală sub numele de „cujka".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Leac din bătrâni pentru răceală, dar şi bună la digestie, ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor