Antena Meniu Search
x

Leac din bătrâni pentru răceală, dar şi bună la digestie, ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor

Ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor! Mai ales când vorbim despre ardeleni. Însă, pentru a obţine o damigeană de ţuică, oamenii au ceva de muncă. Întâi culeg fructele, după care le lasă la fermentat, iar totul este - mai apoi - distilat.

Vezi și

Ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor! Mai ales când vorbim despre ardeleni. Însă, pentru a obţine o damigeană de ţuică, oamenii au ceva de muncă. Întâi culeg fructele, după care le lasă la fermentat, iar totul este - mai apoi - distilat. Un lucru este sigur: ţuica rezistă zeci de ani.

Fie masa cât de grea, ardeleanul ştie că nu poate să păţească nimic. Un pahar de ţuică şi problema indigestiei e rezolvată. Aşa că nu e de mirare că, în fiecare toamnă, după ce roadele au fost culese, oamenii stau la coadă la distilerii. În comuna Livezeni, judeţul Mureş, anul a fost unul bun. Prunele, merele, gutuile şi perele s-au făcut din belşug.

Fabricarea ţuicii se face în perioada noiembrie-decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Băutura a fost atestată documentar în Bistriţa, în 1386, într-un act maghiar de percepţie fiscală sub numele de „cujka".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Leac din bătrâni pentru răceală, dar şi bună la digestie, ţuica continuă să fie în topul preferinţelor românilor