Antena Meniu Search
x

Turcia: Peste 100 de români blocaţi pe aeroportul Ataturk vor fi repatriați cu o cursă TAROM, sâmbătă seara

Peste 100 de români dintre cei 200 blocaţi pe aeroportul Ataturk din Istanbul vor fi repatriați cu o cursă TAROM preconizată pentru ora 18:35, sâmbătă, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Vezi și

Peste 100 de români dintre cei 200 blocaţi pe aeroportul Ataturk din Istanbul vor fi repatriați cu o cursă TAROM preconizată pentru ora 18:35, sâmbătă, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Prin această cursă se vor repatria un număr de 131 de cetățeni români, printre care și pasagerii cursei TAROM de dimineață, care a fost anulată.

MAE atrage atenția pasagerilor că locul de check-in se poate modifica și le recomandă în acest sens să urmărească permanent panourile de informare din aeroport.

Suplimentar, urmare demersurilor complexe ale Celulei de criză a Ministerului Afacerilor Externe, este în curs de organizare un zbor umanitar al companiei TAROM, costurile aferente fiind suportate din fondul special prevăzut în bugetul MAE pentru gestionarea situațiilor de criză.

În continuarea informațiilor privind situația din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Sofia continuă să acorde asistență la două dintre punctele de frontieră terestră cu Turcia cu cel mai intens trafic, facilitând până în prezent tranzitul a peste 35 de autovehicule cu cetățeni români.

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul, aflate în Aeroportul Internațional Ataturk, oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia. Până la acest moment, în punctele de întâlnire stabilite în aeroport s-au prezentat aproximativ 200 de persoane. Punctele de întâlnire pentru cetățenii români au fost stabilite în două locuri — zona de check-in la poarta G17, iar în zona de tranzit — în proximitatea ghișeului central de informații, lângă Cafe Nero și Magazinul Old Bazaar.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turcia: Peste 100 de români blocaţi pe aeroportul Ataturk vor fi repatriați cu o cursă TAROM, sâmbătă seara