Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turismul viticol, tot mai apreciat în pandemia de coronavirus

Un vin bun, izolare şi peisaje superbe. Vremurile ne constrâng la un alt fel de turism, dar o vacanţă la cramă îşi păstrează intacte savoarea şi buchetul. Şi, cum avem podgorii în mai toate regiunile ţării, bun îi turismul viticol! Şi aşa, din degustare în degustare, avem toate şansele să ne transformăm în enologi de ocazie.

de Redactia Observator

la 20.07.2020 , 22:46

  • Peste o sută de crame din ţară practică turismul viticol.

Peste o sută de crame din ţară practică turismul viticol. Fiecare dintre ele are propria poveste şi propriul vin. 

Sorin Macoveiciuc, enolog: Dacă ții șase luni sau un an vinul la baric, vorbim despre două vinuri diferite. Ăsta e rolul nostru, să le combinăm să fie cât mai bine pentru consumator. Și pentru noi, să adăugăm mai multă valoare.

Cele mai multe crame sunt în zona Munteniei. Urmează Oltenia şi Moldova. Cele mai bune vinuri din Europa de Est pot fi găsite aici. 

Vezi și

Roxana Ilinca, consultant în turism: Dacă acum cinci ani cifrele nu erau deloc îmbucurătoare, iată că de la an la an sunt tot mai multe crame care oferă pachete complexe. Cei din corporații vor să vină în team-buildinguri și le oferim această experiență. Își pot personaliza sticla și este o experiență din ce în ce mai solicitată.

Turismul viticol poate fi acum, pe timp de pandemie, un refugiu pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa departe de aglomeraţie. 

Cristina Căruțașu, manager resort: Am primit și certificatul cum că suntem foarte pregătiți în ceea ce privește măsurile de protecție covid 19.

La pachet cu vinul, turiştii primesc natură şi o lecţie de istorie. 

Sorin Macoveiciuc, enolog: De aici dădeau semnalul de alarmă când veneau cotropitorii. Nu mai contează ce popor: turci, tătari, unguri. Îi anunțau pe toți românii să fugă. Noaptea se făcea focul și ziua trebuia să fie fum. Cel mai înalt punct din Panciu. Acolo e Putna, aici Sușița. Suntem între două ape.

Condiţiile de cazare şi experienţele culinare pot fi dintre cele mai bune. 

George Manolache, chef: Folosim doar ingrediente româneşti. Caviar, floarea soarelui, semințe. M-am gândit la acest dish pentru că avem un spumant foarte bun.

Din fermă sau grădină, ingredientele ajung direct în farfuriile turiştilor. Turismul viticol nu înseamnă doar vizite în vii sau crame. La mare căutare sunt, spre exemplu, plimbările cu bicicleta pe dealuri. 

Cristina Căruțașu, manager resort: Un weekend care înseamnă vineri - duminică, care să aibă tot inclus, mai puțin mâncarea, că aici depinde de gusturi, s-ar încadra undeva la 800-900 de lei. 

Preţurile pachetelor cuprind de obicei inclusiv degustarea de vinuri, în urma căreia veţi deveni mici somelieri. În doar câteva minute, veţi afla că vinul este îmbuteliat în sticle de 750 mililitri pentru că se presupune că poate fi băut doar în două persoane, că paharul în care este servit poate schimba gustul vinului, dar şi că vinul spumant, cunoscut drept şampanie, ar merge cel mai bine cu slănina! 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Turismul viticol, tot mai apreciat în pandemia de coronavirus