Antena Meniu Search
x

100.000 de turiști sunt așteptați pe litoral, în weekend, în ciuda numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

100.000 de turişti vor merge weekendul acesta la mare. Un număr record, mai ales că mulţi, de teama virusului, au renunţat la concediile în străinătate. Preferă să se relaxeze în ţară, chiar dacă un weekend pe litoral costă cât o săptămână în Grecia.

Alexandra Popescu
de Alexandra Popescu

la 17.07.2020, 20:58

Vezi și
  • Prețul pentru o noapte de cazare la un hotel din Mamaia pornește de la 200 de lei.
  • Cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord.

La mare, nici virusul nu opreşte distracţia. Pe plajă sau în apă, turiştii se relaxează ca în oricare alt an. În Mamaia, costumele de baie, accesoriile, coafura şi bronzul par să fie singurele griji ale tinerilor. 

În marea de coronasceptici, puţini sunt cei care încearcă să păstreze distanţa. 

Vara aceasta, litoralul românesc a câştigat teren în faţa altor destinaţii din Europa. De teamă, mulţi turişti care obişnuiau să plece în vacanţă în străinătate au preferat să rămână în ţară. Chiar dacă preţurile sunt mult mai mari. 

În Mamaia, o noapte de cazare la un hotel de două stele porneşte de la 200 de lei şi poate ajunge la 300 de lei pentru o cazare la un botel de trei stele. La un hotel de patru stele, însă, vom plăti 400 de lei, iar aceste tarife nu includ şi masa.

Alte staţiuni, aceleaşi preţuri. În Eforie Nord, la trei stele, o cameră costă peste 200 de lei, iar la patru stele, peste 300 de lei. În Jupiter şi în Neptun, la patru stele, turiştii plătesc pentru o noapte de cazare până la 500 de lei. Chiar şi aşa, litoralul se pregăteşte de încă un weekend plin. 

Ştefan Necula, director agenţie turism: Noi estimăm că vor fi undeva la 100.000 de turişti din Mamaia până în Vama Veche. 

Cele mai aglomerate staţiuni vor fi Mamaia, Vama Veche şi Eforie Nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » 100.000 de turiști sunt așteptați pe litoral, în weekend, în ciuda numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus