Antena Meniu Search
x

Turiştii se pregătesc de sărbători tradiţionale în Bucovina

Din târgurile de Crăciun ne mutăm în bucătăriile pensiunilor, acolo unde acum este forfota cea mai mare. În Bucovina, spiritul sărbătorilor rămâne mereu acelaşi. Bucătari iscusiţi prepară de zor produse afumate, sarmale tradiţionale sau cozonaci clasici, după reţete preluate din moşi-strămoşi.

de Redactia Observator

la 23.12.2019, 17:27

Vezi și

Din târgurile de Crăciun ne mutăm în bucătăriile pensiunilor, acolo unde acum este forfota cea mai mare. În Bucovina, spiritul sărbătorilor rămâne mereu acelaşi. Bucătari iscusiţi prepară de zor produse afumate, sarmale tradiţionale sau cozonaci clasici, după reţete preluate din moşi-strămoşi. Pentru gustul lor vin an de an sute de oameni din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare. Şi în vreme ce pregătirile au ajuns la final, distracţia turiştilor este abia a început.

Aşa prinde gust în Bucovina orice preparat. După reţete vechi, cu multă dăruire. La această pensiune, se fac ultimele pregătiri înaintea sosirii primilor turişti. Aici nu există Crăciun  fără sarmalele gătite în oală de lut.

Nici pastrama nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Iedul din imagini a fost împănat şi ţinut patru zile la baiţ, să prindă gust. Acum este momentul să plece spre afumătoare. 

Trecem acum şi la deserturi. Aluatul pentru cozonac se frământă cu orele. 

Dacă vreţi cozonacul mai fraged, puteţi adăuga o lingură cu smântână. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un pahar cu lapte acru, de casă, merge perfect lângă felia de cozonac. Primii turişti sunt aşteptaţi să ajungă în pensiunile din Bucovina chiar de astăzi, pentru a petrece aici sărbătorile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Turiştii se pregătesc de sărbători tradiţionale în Bucovina