Turiştii se pregătesc de sărbători tradiţionale în Bucovina
Din târgurile de Crăciun ne mutăm în bucătăriile pensiunilor, acolo unde acum este forfota cea mai mare. În Bucovina, spiritul sărbătorilor rămâne mereu acelaşi. Bucătari iscusiţi prepară de zor produse afumate, sarmale tradiţionale sau cozonaci clasici, după reţete preluate din moşi-strămoşi.
Din târgurile de Crăciun ne mutăm în bucătăriile pensiunilor, acolo unde acum este forfota cea mai mare. În Bucovina, spiritul sărbătorilor rămâne mereu acelaşi. Bucătari iscusiţi prepară de zor produse afumate, sarmale tradiţionale sau cozonaci clasici, după reţete preluate din moşi-strămoşi. Pentru gustul lor vin an de an sute de oameni din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare. Şi în vreme ce pregătirile au ajuns la final, distracţia turiştilor este abia a început.
Aşa prinde gust în Bucovina orice preparat. După reţete vechi, cu multă dăruire. La această pensiune, se fac ultimele pregătiri înaintea sosirii primilor turişti. Aici nu există Crăciun fără sarmalele gătite în oală de lut.
Nici pastrama nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Iedul din imagini a fost împănat şi ţinut patru zile la baiţ, să prindă gust. Acum este momentul să plece spre afumătoare.
Trecem acum şi la deserturi. Aluatul pentru cozonac se frământă cu orele.
Dacă vreţi cozonacul mai fraged, puteţi adăuga o lingură cu smântână.
Un pahar cu lapte acru, de casă, merge perfect lângă felia de cozonac. Primii turişti sunt aşteptaţi să ajungă în pensiunile din Bucovina chiar de astăzi, pentru a petrece aici sărbătorile de iarnă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰