Antena Meniu Search
x

Frigul a făcut prima victimă. La Bâlea Lac, un turist îmbrăcat de vară a murit, în urma unui şoc hipotermic

Şi la Bâlea Lac au fost probleme din cauza valului de aer polar. Doi turişti au fost recuperaţi de salvamontişti în stare critică. Amândoi - un tânăr şi o tânără - erau echipaţi de vară şi erau îngheţaţi în ultimul hal atunci când au fost găsiţi.

Vezi și

Şi la Bâlea Lac au fost probleme din cauza valului de aer polar. Doi turişti au fost recuperaţi de salvamontişti în stare critică. Amândoi - un tânăr şi o tânără - erau echipaţi de vară şi erau îngheţaţi în ultimul hal atunci când au fost găsiţi. Medicii au stabilizat-o pe femeie şi au luptat cât au putut pentru bărbatul aflat în stare gravă. Din păcate, nu au reuşit să-i salveze viaţa. Acesta a murit în urmă cu trei ore. 

Misiunea salvamontiştilor nu a fost deloc uşoară. Au urcat pe Vârful Moldoveanu, ca să salveze patru turişti echipaţi de vară. Din cauza frigului, doi dintre ei instraseră în şoc hipotermic.

În Apuseni, la cota 1800 din zona vârfului Vlădeasa, temperatura resimţită a coborât până la minus 10 grade Celsius.

Nici în Pasul Tihuţa nu a fost mai bine. A plouat, a fost frig şi s-a lăsat o ceaţă deasă. Şi, pentru că termometrele nu au arătat mai mult de 4 grade Celsius, oamenii s-au văzut nevoiţi să facă focul în sobe.

Valurile uriaşe de aer polar desprinse din Ciclonul Ali au adus cod roşu în centrul Europei. Iar la noi, în jumătatea de nord a ţării, temperaturile au scăzut dramatic. În Oradea şi în Cluj-Napoca, oamenii nu au putut să iasă din casă fără geci şi umbrele. 

De astăzi, valul de aer polar va cuprinde toată Romania. Pe teritoriul ţării noastre se va extinde şi un anticiclon, care va alunga ploile, dar va aduce frigul. Toamna blândă va reveni spre sfârşitul săptămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Frigul a făcut prima victimă. La Bâlea Lac, un turist îmbrăcat de vară a murit, în urma unui şoc hipotermic