Localnicii de la Băile Tuşnad trăiesc în fiecare zi cu spaimă, de frica urşilor înfometaţi (Video)
Dacă spunem Băile Tuşnad, ne gândim la efectele miraculoase ale apelor minerale. Însă pe lângă tratament sau plimbări pe lacul Sfânta Ana, turiştii se pot întâlni şi cu urşii.
Dacă spunem Băile Tuşnad, ne gândim la efectele miraculoase ale apelor minerale. Însă pe lângă tratament sau plimbări pe lacul Sfânta Ana, turiştii se pot întâlni şi cu urşii. Sălbăticiunile fac dese vizite în staţiune, însă nu pentru a se relaxa, ci pentru a căuta hrană. Şi, nu de puţine ori, animalele trec şi la atac. Oamenii din zonă trăiesc în fiecare zi cu spaimă, iar autorităţile nu par să le sară în ajutor.
Camuflat de câteva tomberoane răsturnate, un urs scotoceşte de zor în gunoaie. Locuitorii îl privesc de la distanţă. Imaginile au fost surprinse în staţiunea Băile Tuşnad. Oamenii povestesc că astfel de scene se tot petrec în zonă. Vreo opt urşi şi-au făcut un obicei din a cutreiera oraşul în căutare de hrană.
Animalele seamănă spaimă în staţiune, însă autorităţile rămân nepăsătoare, spun locuitorii. Anul trecut, patru persoane au fost atacate. Şi nicio rezolvare.
Probleme sunt şi în judeţul Covasna. Deseori, sălbăticiunile dau buzna în fermele din localitatea Bodoc.
Urşii umblă nestingheriţi pe şosele şi intră în gospodării, unde fac tot felul de stricăciuni. Iar despăgubirile de la autorităţi se lasă aşteptate. Primarul din localitate spune că a ajuns la limita răbdării. A trimis nenumărate sesizări la Ministerul Mediului, dar niciun rezultat.
Edilul consideră că varianta relocării nu este eficientă, pentru că animalele revin în zonă. Numărul urşilor care coboară din pădure şi fac pagube- sau chiar victime- este în continuă creştere. Iar eliminarea celor agresivi, protejaţi însă prin lege, este greoaie, pentru că trebuie primite multe aprobări.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰