Antena Meniu Search
x

Ursuleț salvat dintr-o fântână, în Brașov

Intervenţie contracronometru pentru salvarea unui ursuleţ de doar câteva luni. Animalul se plimba pe lângă marginea pădurii, când într-un moment de neatenţie a căzut într-o fântână. Acesta a petrecut aproape 24 ore, la zeci de metri adâncime, iar prezenţa ursoaicei le-a îngreunat intervenţia jandarmilor. Cu ajutorul salvatorilor, în cele din urmă, puiul s-a întors la mama lui în siguranţă, în habitatul natural.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 12:22

Vezi și
  • Intervenția, sistată pe timp de noapte din cauza ursoaicei
  • Puiul de urs s-a reîntors în habitatul natural

Strigătul de ajutor al puiului de urs au fost auzite în jurul prânzului de un localnic care cosea iarba în zonă, dar, de teama ursoaicei, nimeni nu a îndrăznit să se apropie.

Abia pe seară jandarmii montani au ajuns la ursuleţ, însă. fără echipamentul necesar. Acest lucru a făcut să amâne intervenţia pentru următoarea zi, astfel puiul de urs a trebui să rămână peste noapte în fântână.

Cristian Paliștan, inspector șef IJJ Brașov Din cauza faptului că ursoaica era în zonă exista pericolul ca cei care interveneau acolo să fie atacaţi de urs. S-a luat decizia să sistăm intervenţia pe timp de noapte.

Oamenii s-au mobilizat în a doua zi, încă de la prima oră a dimineţii şi au reuşit să salveze puiul de urs în aproape o oră.

Flavius Bărbulescu, DMPA - S-a acţionat cu o scară telescopică după ce în prealabil am defrişat zona ca să ne asigurăm că nu ne trezim cu ursoaica şi să nu o putem vedea. Ursuleţul s-a căţărat pe scară în siguranţă şi s-a refugiat în pădure.

La intervenție a participat un echipaj cu 8 jandarmi, dar și oameni de la Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ursuleț salvat dintr-o fântână, în Brașov