Vanzatorii nu iau in serios scandalul laptelui contaminat cu aflatoxina
In plin scandal al laptelui toxic, taranii continua sa-si vanda marfa neverificata pe trotuare. In tot acest timp, scaunul sefului Autoritatii Sanitar-Veterinare se clatina. Producatorii ii cer demisia pentru balbaiala pe tema laptelui cu aflatoxina.
Mai mult, taranii nici nu iau in serios scandalul laptelui contaminat cu Speciastii atrag atentia insa ca, fara analize, orice produs poate fi periculos pentru sanatate aflatoxina.
“Trebuie sa ne ferim in permenanenta sa cumparm de la coltul strazii. Acolo nu exista niciun control, desigur, decat la solicitarea respectiviului crescator de vaci, dar foarte putin fac lucrul acesta”, a declarat Dragos Frumosu, presedintele federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, vineri 4 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
In ciuda avertismentelor, sunt si cumparatori care nu se tem sa consume lapte neprocesat.
Altii, in schimb, au renuntat sa mai cumpere lapte in aceasta perioada.
Pana acum, doar jumatate din probele recoltate de inspectorii sanitar-veterinari au si rezultate. 80 de tone de lapte infestat au fost sechestrate, iar in laboratoarele ANSVSA se fac in continuare sute de analize. Satui de balbaielile sefului Autoritatii Sanitar-Veterinare, producatorii ii cer demisia acestuia.
“Vreau sa remarc prestatia lamentabila a ANSVSA-ului si eu cer public primului-ministru si ministrului agriculturii sa-l demita pe domnul Turcanu pentru modul cum a gestionat aceasta situatie”, a precizat Stefan Nicolae, presedintele Agrostar.
Contaminarea laptelui cu aflatoxina se face prin furaje. Substanta este produsa de o ciuperca, numita Aspergilius, care pune stapanire pe hrana animalelor depozitata in locuri cu umiditate ridicata. In cantitati mari, aflatoxina distruge ficatul.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰