Antena Meniu Search
x

Prăpăd pe șosele, după ce jumătate din țară a fost lovită de viscol și ninsori. Meteorologii anunță un fenomen periculos duminică

Ninsorile s-au întors în forţă şi au acoperit aproape jumătate de ţară. Suntem în plin cod portocaliu de vreme rea, iar stratul de zăpadă depăşeşte în unele zone chiar şi jumătate de metru.

Vezi și

Ninsorile s-au întors în forţă şi au acoperit aproape jumătate de ţară. Suntem în plin cod portocaliu de vreme rea, iar stratul de zăpadă depăşeşte în unele zone chiar şi jumătate de metru.

Pe şosele, a fost prăpăd. Zeci de maşini şi chiar ambulanţe în misiune au rămas blocate în nămeţi. Trei oameni şi-au pierdut viaţa în accidente, alţii au fost răniţi grav. Alerta de ninsori puternice este valabilă până mâine. Atunci când meteorologii anunţă un alt fenomen periculos: poleiul. 

Acesta este tabloul zilei după primul cod portocaliu de ninsori emis de meteorologi în această iarnă. Zăpada a acoperit 19 judeţe. Pe şosele necurăţate, au avut loc accidente în lanţ. Unele dintre ele, mortale.

În Vâlcea, o maşină a derapat şi a intrat într-un tir care transporta lemne. Un bărbat de 63 de ani a murit pe loc. Fiul lui este în stare gravă. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipajele de descarcerare au intervenit şi în Timiş, lângă localitatea Chevereşu Mare, unde trei autoturisme s-au ciocnit în viteză. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru pasageri au fost transportaţi la spital. 

Până la această oră, pe şoselele din judeţul Timiş s-au împrăştiat peste două mii de tone de material antiderapant. S-a intervenit şi cu maşinile de deszăpezire, însă chiar şi aşa, pe străzi există un strat consistent de zăpadă. 

Ninsorile au căzut şi în Tulcea, judeţ ferit de codurile de vreme rea. În interval de doar câteva minute, două accidente grave s-au produs din cauza zăpezii. Victimele au ajuns rând pe rând la camera de gardă. 

În Teleroman, două ambulanţe în misiune au rămas înzăpezite. Una se îndrepta spre un pacient care avea nevoie de dializă, iar celaltă trebuia să preia o femeie gravidă. Chiar şi un plug plin cu material antiderapant s-a răsturnat la Harghita. 

Sud-vestul ţării a fost cel mai afectat. Mai multe maşini care circulau pe drumul judeţean care duce spre staţiunea Semenic au rămas blocate în nămeţi. 

Adrian Pascu, administrator firmă de tractări: De vreo oră şi ceva ajutăm turiştii să urce sus pe Semenic, voluntari ca de obicei, ca firma noastră... ne caracterizează voluntariatul.

- Cu material antiderapant s-a dat?

- Da, s-a dat în 2016, suntem în 2019 fără câteva zile.

Şi în Bucureşti s-au depus, peste noapte, 15 centimetri de zăpadă. 

Iar vântul a bătut în rafale de 50 de kilometri pe oră. O schelă instalată pe faţada unui bloc în construcţie, de pe bulevardul Iulia Maniu, s-a prăbuşit. 

Bucăţile de metal au căzut pe un drum care în mod normal este foarte circulat. 

Iarna a răbufnit şi cu temeperaturi scăzute. La ora 11, termometrele indicau valori cuprinse între -4 grade la Joseni și 8 grade la Mangalia. La munte, s-au resimţit chiar şi minus 25 de grade.

Codul portocaliu, valabil pentru 9 judeţe, expiră mâine la prânz. Cel galben a fost restrâns la 10 judeţe şi se menţine până mâine seară. Când în Dobrogea, Muntenia și în estul Olteniei se va forma polei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Prăpăd pe șosele, după ce jumătate din țară a fost lovită de viscol și ninsori. Meteorologii anunță un fenomen periculos duminică