Antena Meniu Search
x

Video Viscolul a pus stăpânire pe mai multe judeţe din România

Sud-vestul ţării se pregăteşte pentru cel mai greu episod de iarnă de până acum. Este cod galben de ninsori şi viscol, în zonele montane, iar vremea rea va mai ţine încă două zile. Însă încă de noaptea trecută, drumarii au avut misiune grea. În Gorj, drumul spre Rânca a fost acoperit de zăpada viscolită, iar utilajele au acţionat toată noaptea pentru a-l ţine deschis.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.12.2020, 09:17

Vezi și
  • Autorităţile din Gorj fac eforturi pentru a menţine deschis drumul către Rânca.
  • Condiţiile meteorologice nefavorabile vor continua să dea bătăi de cap autorităţilor locale şi nu numai.

Drumarii din Gorj au avut parte de o noapte albă. Ninsoarea deasă, dar şi vântul puternic, au acoperit repede drumurile în sud-vestul ţării. 

Ninge abundent deja în zona de munte a județului Gorj. Pentru ca șoseaua care leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca să rămână deschisă, acționează fără oprire șase utilaje pentru deszăpezire: "Îmi acționați toată noaptea. Ai jos încărcător. Sus, în Rânca, ai încărcător. În caz că e nevoie, aduceți și șenilata sus. Nu știu cum va decurge viscolul. Nu vreau să avem probleme, să rămână vreo mașină înzăpezită".

În mai multe zone, viscolul care forma suluri de zăpadă pe șosea i-a pus la încercare pe drumari.

Şofer utilaj: Iarna grea, viscolul ăsta e foarte greu. Ne dă de lucru...

La cota 1.700, viscolește atât de puternic încât abia te poți ține pe picioare. Vântul spulberă zăpada înapoi pe carosabil, îngreunând misiunea utilajelor.

Bogdan Bratu, director DRDP Craiova: Vântul bate foarte puternic în această zonă, cu peste 100 de kilometri pe oră, dar suntem pe drum și lucrurile sunt sub control.

Șoferii care au în plan să urce la munte în aceste zile sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător.

Bogdan Bratu, director DRDP Craiova: Să aibă mașinile pregătite pentru iarnă, să aibă lanțuri în caz că e nevoie și se circulă destul de bine în condiții de iarnă. 

Codul galben de ninsori și vânt puternic rămâne în vigoare până mâine la ora 15 și vizează sudul Banatului, nordul Olteniei şi al Munteniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Viscolul a pus stăpânire pe mai multe judeţe din România