Antena Meniu Search
x

„Viziune 2020”, plan pentru pregătirea Românei

"Viziune 2020" este noul proiect propus de ministrul Afacerilor Interne. Marcel Vela vrea creşterea nivelului de pregătire şi o reacţie rapidă la dezastre, a echipajelor de intervenţie pentru care se va investi suma de 3,2 miliarde de lei.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 11:11

Vezi și
  • Proiectul costă 445,8 milioane de lei.
  • Are un termen de 60 de luni.

Astfel, statul român va fi dotat cu elicoptere noi, cu şalupe sau cu un centru naţional de răspuns la dezastre.

''Viziune 2020'' este proiectul prin care se vrea creşterea nivelului de pregătire şi o reacţie rapidă la dezastre, a echipajelor de intervenţie.

49 de containere cu echipamene de protecţie, 276 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o navă multirol, trei şalupe multirol şi un centru naţional de răspuns la dezastre, dar şi 12 elicoptere vor intra în dotarea statului român.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Dorinţa noastră este de a dota cât mai bine şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie, din cadrul ministerului Afacerilor Interne, pentru a face faţă la orice provocări.

Proiectul are cu o valoare totală de 3,2 miliarde de lei, iar 2,7 miliarde ar fi fonduri externe. Ministerul de Finanţe a aprobat prelungirea unui credit contractat în anul 2008 de la Banca Europeană de Investiţii şi compensarea dobânzilor a creditelor în derulare. Clarificări au fost şi pentru proiectul IMM Invest.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice: Am permis să fie acordate doar garanţii pentru 100% din investiţii, nu mai mult, pe soldurile creditelor de lucru, doar pe soldurile companiilor.

Persoanele care doresc să meargă la mare anul acesta, dar vor să folosească prosopul, trebuie să ştie că vor avea anumite reguli, printre care distanţarea socială.

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri, a fost adoptat un proiect de hotărâre astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri.

Guvernul a mai anunţat că se va reabilitat şi consolida Universităţii Bucureşti. Proiectul costă 445,8 milioane de lei şi are un termen de 60 de luni.

Şi pentru clădirea ASE a fost alocată suma de 132,5 milioane de lei, iar în doi ani aceasta ar trebui modernizată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » „Viziune 2020”, plan pentru pregătirea Românei