"Angela", codul de intervenție pentru o femeie în pericol în cluburile din Centrul Vechi
Vreau să vorbesc cu Angela! Aceste cuvinte sunt ca o parolă de siguranţă! Un ONG împreună cu Poliţia Capitalei au creat şi în România un program prin care angajaţii localurilor să recunoască situaţiile de pericol.
- Programul a fost implementat în centrul vechi.
- Ar putea fi extins și în alte zone.
”Vreau să vorbesc cu Angela!" Aceste cuvinte sunt ca o parolă de siguranţă! Un ONG împreună cu Poliţia Capitalei au creat şi în România un program prin care angajaţii localurilor să recunoască situaţiile de pericol. Când o clientă sau un client îi va spune unui chelner că vrea să vorbească cu Angela, înseamnă că este victima unei agresiuni. Deocamdată, programul a fost implementat în centrul vechi al Bucureştiului.
Agresiune fizică, psihică, hărţuire ori pur si simplu o stare de pericol din care o persoană trebuie să iasă înainte de a deveni victimă. Pentru astfel de situaţii a fost creată Angela.
Iată cum va funcţiona programul pilot: dacă într-un bar din centrul vechi o femeie se simte în primejdie, nu poate părăsi în siguranţă localul şi nici nu este lăsată să-şi folosească telefonul pentru a suna la 112, poate să-i şoptească unui ospătar că vrea să vorbească cu Angela. Iar sistemul de protecţie este activat.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În aceste zile, angajații localurilor sunt instruiți de poliţie pentru a şti cum să reacționeze. Dacă se va dovedi eficient, proiectul va fi implementat şi în alte zone din ţară.
Programul "Vorbește cu Angela" a fost "importat" din Marea Britanie, acolo unde a avut deja succes, polițiștii reușind să acționeze la timp și sa salveze inclusiv femei ameninţate că vor fi violate.
În România, în fiecare an, există în jur 40 mii de plângeri pentru agresiuni sexuale. Însă nu toate victimele au curajul să vorbească, de aceea poliţiştii cred că numărul lor este mult mai mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰