Antena Meniu Search
x

Vremea la extreme împarte România în două. Agricultorii, cei mai afectaţi

Vremea la extreme împarte din nou România în două. În Buzău, seceta distruge culturile pe câmpuri. Agricultorii spun că multe legume şi fructe sunt deja compromise.

Vezi și

Vremea la extreme împarte din nou România în două. În Buzău, seceta distruge culturile pe câmpuri. Agricultorii spun că multe legume şi fructe sunt deja compromise. În cealaltă parte a ţării, în Maramureş, vijelia a făcut prăpăd. Alarmele maşinilor au pornit deodată, când grindina a lovit în oraşul Baia Mare.

În câteva minute, în Baia Mare, cerul s-a făcut negru. Vijelia a rupt crengi şi o ploaie de gheaţă a căzut peste oraş. Tot Maramureşul a fost sub cod galben.

Timp de o oră, pentru Cluj şi Bihor, avertizarea a fost de cod portocaliu. În mai multe sate a plouat torenţial. Cantităţile au fost chiar şi de 40 de litri pe metrul pătrat.

În cealaltă parte a ţării, în Buzău, oamenii se roagă de luni în şir pentru câţiva stropi de ploaie. 

Pentru toţi agricultorii de la Buzău, concluzia este aceeaşi: câmpurile par să se transforme în dune de nisip. 

Ca să nu piardă toată recolta, oamenii au fost nevoiţi să găsescă rapid soluţii.

Specialiştii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău trag un semnal de alarmă. 

Costel Vânătoru, cercetător: "Dacă mai continuă aşa cu siguranţă se vor înregistra pierderi foarte mari în agricultură şi în special la noi în legumicultură. Sămânţa stă ca-n sac în câmp. Terenul este foarte tasat. Vântul tasează puternic terenul."

Şi în următoarele trei luni, ploile vor fi mai puţine decât în mod normal, iar temperaturile - ridicate, anunţă meteorologii.

Sud-estul şi sudul ţării vor fi cele mai afectate de secetă. De la un an la altul, se înregistrează noi recorduri de temperaturi. Ultimii doi ani au fost cei mai călduroşi din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vremea la extreme împarte România în două. Agricultorii, cei mai afectaţi