Weekendurile la țară, cu mese tradiționale sau brunch-uri sofisticate, tot mai preferate de turiști
Sătui de agitaţia urbană, mulţi se întorc la viaţa simplă de la sat. Îşi petrec weekendurile printre localnici, mănâncă preparate tradiţionale gătite de ei, la umbra copacilor din curte. Pentru cei cu pretenţii, există şi varianta unor brunchuri cu mâncăruri sofisticate.
Sătui de agitaţia urbană, mulţi se întorc la viaţa simplă de la sat. Îşi petrec weekendurile printre localnici, mănâncă preparate tradiţionale gătite de ei, la umbra copacilor din curte. Pentru cei cu pretenţii, există şi varianta unor brunchuri cu mâncăruri sofisticate.
În decorul medieval din satul Cincşor, îi întâlnim pe chef Rezza şi pe chef Adrian. Ei pregătesc pentru oaspeţi un meniu persan. Cina este organizată într-o şură săsească, transformată în salon. Invitaţii aşteaptă cu nerăbdare să guste din delicatesele bucătarilor. La aperitiv: pacheţele cu sos de şofran.
Organizatorii au vrut să combine rafinamentul bucătăriei occidentală cu aromele orientale. Totul cu ingrediente locale.
La final, invitaţii s-au îndulcit cu cremă de smântână cu miere de de albine, biscuit crocant şi dulceaţă de rubarbă. Cina în natură a avut un preţ fix, 160 de lei de persoană.
Pe Valea Crişului, sunt în vogă brunchurile dar cu produse tradiţionale. La mese, participă turişti şi oameni din sat.
Turiştii plătesc între 150 şi 250 de lei. Evenimentele culinare au loc în fiecare weekend de primvără până toamna.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰