Antena Meniu Search
x

Yoga, noul sport favorit al copiilor. Ce beneficii are o oră de relaxare

Dacă până acum, yoga era exclusiv un apanaj al adulţilor, mai nou la astfel de cursuri participă şi copiii. Nu fac lucruri complicate. Însă, pe cât sunt de simple, pe atât le sunt de utile.

de Redactia Observator

la 24.09.2019, 17:20

Vezi și

Dacă până acum, yoga era exclusiv un apanaj al adulţilor, mai nou la astfel de cursuri participă şi copiii. Nu fac lucruri complicate. Însă, pe cât sunt de simple, pe atât le sunt de utile. Toată lumea trebuie să ştie să respire aşa cum trebuie şi să aibă o postură corectă. Iar cu cât înveţi asta mai devreme, cu atât mai bine.

Cei mici păşesc timid în sala de curs. Înconjuraţi de saltele colorate şi lumânări parfumate, copiii se pregătesc pentru o oră de relaxare şi nu numai. Dacă la început sunt stângaci şi distraşi, pe măsură ce ora avansează atenţia copiilor este captată de exerciţiile de mobilitate.

Cursul de yoga pentru copii cuprinde muzică și dans, exerciții de respirație, de echilibru și coordonare, creativitate și spontaneitate, lucruri pe care, în general, nu le găsim la clasele obișnuite de yoga pentru adulți.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În România, tot mai mulți oameni au înțeles că yoga este un stil de viață. Aşa se face că numărul părinţilor care îi înscriu pe cei mici la cursurile de yoga este din ce în ce mai mare.

Yoga poate fi practicată la orice vârstă, totuşi este indicat ca până la vârsta de trei ani, copilul să practice yoga în tandem cu unul dintre părinți. După vârsta de trei ani, copilul poate participa singur la oră.

Yoga îi ajută pe copii să-și dezvolte inteligența emoțională, îi învață să aibă o gândire curată și pozitivă, să-și exprime sentimentele, să aibă încredere în forțele lor, să-și gestioneze emoțiile, să fie independenți și conștienți de propria valoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Yoga, noul sport favorit al copiilor. Ce beneficii are o oră de relaxare