Antena Meniu Search
x

1 Mai vine cu zăpadă de doi metri pe Transalpina, cea mai spectaculoasă şosea din ţară

La munte, 1 mai vine cu zăpadă ca-n plină iarnă. Pe cel mai înalt drum din România, pe Transalpina, nămeţii depăşesc chiar şi doi metri. Iar drumarii cu greu îşi fac treaba.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.04.2020, 23:02

Vezi și
  • Circulația de pe Transalpina ar urma să se redeschidă peste o lună.
  • Zăpada de pe Transalpina, înlăturată cu o autofreză și trei încărcătoare.

Circulaţia va fi redeschisă peste o lună. Şi abia atunci, ne vom putea bucura de peisaje. Poate mai prindem măcar puţin de zăpadă. 

Suntem pe Transalpina, cunoscută ca şoseaua dintre nori. La peste două mii de metri altitudine, la sfârşit de aprilie, peisajul este mai degrabă de iarnă veritabilă. Stratul neatins de zăpadă măsoară mai bine de doi metri.

Drumul spectaculos care străbate patru judeţe a fost închis la sfârşitul lunii octombrie. De atunci, nicio maşină nu l-a mai traversat.

În această zonă, este aproape imposibil să-ţi dai seama pe unde este drumul. Este şi motivul pentru care, iată, utilajele înaintează foarte încet pentru că drumarii trebuie să fie foarte atenţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până la sfârşitul lunii mai, şoseaua va fi redeschisă. Iar românii vor avea liber la plimbări turistice.

Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova: Am preconizat data de 25 mai, că o putem reda traficului. Acţionăm cu o autofreză şi cu trei încărcătoare.

Redeschiderea Transalpinei este aşteptată atât de turişti, cât şi de cabanierii din zonă.

Constantin Pănescu, cabanier: Relaxarea care se impune conform ordonanţelor care au fost date, cred că va aduce uşor, uşor turiştii în zonă. Noi, aici, suntem pregătiţi să-i primim ca şi până acum.

Transalpina este cel mai înalt drum din România şi unul dintre cele mai spectaculoase din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » 1 Mai vine cu zăpadă de doi metri pe Transalpina, cea mai spectaculoasă şosea din ţară