Antena Meniu Search
x

Video Zona Pipera, raiul corporatiştilor, rămâne pustie la început de an

Raiul corporatiștilor a devenit iadul micilor afaceriști. Cele mai aglomerate zone din nordul Capitalei s-au transformat în ultimul an în locuri pustii. Aproape toți angajaţii din Pipera lucrează de acasă, iar asta îi lasă şomeri pe cei care munceau în cafenelele, restaurantele şi covrigăriile din zonă.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 06.01.2021, 21:39

Vezi și
  • Pipera a devenit pustie, după ce marea majoritate a angajaţilor au ajuns să lucreze de acasă
  • Micile afaceri din zonă sunt ameninţate de faliment

Stația Pipera, ora 8 și 30 de minute. Metroul oprește, însă în vagoane abia se zăresc câțiva oameni. Până anul trecut, era cea mai aglomerată zonă din București.

Pandemia a golit birourile din nordul Capitalei. Aproape toți corporatiștii lucrează de acasă. Resimt izolarea angajații simigeriilor și cafenenelor de lângă stațiile de metrou.  Azi-dimineață, în zonă bateau vântul și falimentul. 

''La ora asta treceau de la birouri şi după cum vedeţi e pustiu. Mulţi închid. Toţi suntem la limita supravieţuirii. Nu ne scoatem cheltuielile. Cel puţin, noiembrie şi decembrie nu s-au scos'', afirmă o vânzătoare. 

''Acum, uită-te la ei. Ies 20-30 de oameni. Momentan rezistăm cât rezistăm. După aceea să vedem ce va fi. Îţi dai seama că e o chestie tristă. Mulţi dacă lucrează de acasă preferă să îşi facă cafeaua acasă sau vin cu cafeaua deja făcută''. 

Pierderi financiare

Pierderi sunt și la Metrorex. Compania are mai puţini călători decât în anul 2013.

Iar situația nu pare că se va schimba prea curând. Șefii marilor corporații au renunțat la chiriile scumpe din Nordul Capitalei. În plus, angajații preferă să lucreze de acasă până când munca la birou va fi sigură.

''Dacă ar fi să ne întoarcem la birou aș prefera să ne întoarcem în condiţii de siguranță. Să nu-mi mai fie frică să mă uit în stânga și dreapta și să ajungem la normalitatea aia pe care ne-o dorim cu toții. Există un ritual al mesei de prânz care a dispărut complet. Masa de prânz, de exemplu, astăzi nu am luat-o, ceea ce pe la birou nu se întâmplă.''

Conform legii, angajații pot primi până la 400 de lei pentru plata facturilor, fără documente care să justifice cheltuielile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Zona Pipera, raiul corporatiştilor, rămâne pustie la început de an