Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan - Irina Begu, finală 100% românească la turneul de tenis de la Iaşi

Ana Bogdan şi Irina Begu au obţinut, sâmbătă, calificarea în finala turneului feminin de tenis de la Iaşi, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 100.000 de euro.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 18:32

Irina Begu (stânga) şi Ana Bogdan se înfruntă în ultimul act al turneului feminin de tenis de la Iaşi
Irina Begu (stânga) şi Ana Bogdan se înfruntă în ultimul act al turneului feminin de tenis de la Iaşi - Profimedia
  • Ana Bogdan şi Irina Begu s-au mai înfruntat o singură dată până acum.

Cel mai fericit scenariu pe care şi-l imaginau fanii tenisului din Iaşi şi nu numai s-a adeverit. Avem o finală 100% românească la turneul feminin de tenis de la Iaşi.

Ana Bogdan şi Irina Begu, de altfel două dintre favoritele competiţiei, au obţinut, sâmbătă, calificări extrem de muncite în ultimul act al competiţiei găzduite de Baza sportivă Ciric.

Ana Bogdan, locul 49 mondial şi a doua favorită a turneului, a câştigat prima semifinală a competiţiei. S-a impus, scor 6-3, 4-6, 6-3, în duelul cu Raluca Şerban, o româncă ce reprezintă Cipru şi ocupă locul 166 mondial.

Ana Bogdan a avut nevoie de aproape trei ore pentru a câştiga disputa. A trecut cu bine peste momente extrem de dificile, mai ales în startul setului decisiv, când a pierdut un game pe propriul serviciu, dar apoi a avut puterea să revină de la 0-2 şi să câştige cinci game-uri, adjudecându-şi, într-un final, şi setul, respectiv meciul.

Pe acelaşi subiect

Nici Irina Begu, locul 31 mondial şi principala favorită a competiţiei, nu a avut o viaţă mai uşoară în disputa cu Tamara Zidanşek, din Slovenia, a 8-a favorită a competiţiei şi ocupanta locului 139 mondial.

Ba chiar Irina a pierdut primul set, la mare luptă, 5-7, şi a fost condusă şi în setul doi, 0-3, dar apoi a revenit formidabil şi nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei, adjudecându-şi duelul în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3.

Ana Bogdan şi Irina Begu s-au mai întâlnit o singură dată, la Parma, anul trecut, iar Ana Bogdan a avut câştig de cauză în minim de seturi, 6-2, 7-6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Ana Bogdan - Irina Begu, finală 100% românească la turneul de tenis de la Iaşi