Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins două sportive mai bine cotate

Ana Bogdan este a treia jucătoare de tenis care a obţinut accederea pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Madrid (Spania), după Simona Halep şi Sorana Cîrstea.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.04.2021, 13:24

Ana Bogdan este a treia sportivă din România care obţine accederea pe tabloul principal al turneului de tenis de la Madrid
Ana Bogdan a trebuit să înfrunte inclusiv condiţiile meteorologice nefavorabile de la Madrid - Hepta
  • Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan sunt calificate pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Madrid.
  • Irina Begu poate obţine şi ea accederea pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Madrid.

Dacă Simona Halep a ajuns pe tabloul principal graţie locului excelent ocupat în clasamentul mondial, iar Sorana Cîrstea a ajuns pe tabloul principal graţie unui wild-card, Ana Bogdan a obţinut accederea pe tabloul principal de la Mutua Madrid Open după ce a trecut de calificări.

Mai mult, trebuie precizat că Ana Bogdan a trecut de calificările de la Madrid în stil de mare campioană, reuşind să învingă două favorite la rând, respectiv pe Katerina Siniakova, din Cehia, favorită opt în calificări, şi pe japoneza Nao Hibino, a 20-a favorită în calificări.

Marţi, în primul tur al calificărilor, Ana Bogdan (locul 102 mondial), a învins-o, scor 7-6, 7-5, pe Katerina Siniakova, din Cehia, locul 67 mondial. Miercuri, în meci decisiv pentru calificarea pe tabloul principal, Ana Bogdan a fost obligată să se mobilizeze din greu pentru a se impune, scor 4-6, 6-3, 6-4, în confruntarea cu japoneza Nao Hibino, locul 82 mondial.

Au fost două meciuri extrem de dificile şi care au stors-o pe Ana Bogdan de energie, însă românca a confirmat că traversează o perioadă bună cununată cu accederea, săptămâna trecută, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Istanbul (Turcia).

Pe acelaşi subiect

Adversarele Simonei Halep şi Soranei Cîrstea de la Madrid

Considerată a treia favorită a turneului feminin de tenis de la Madrid, Simona Halep dă piept, în primul tur al competiţiei, cu Sara Sorribes Tormo, din Spania, jucătoare care a acces pe tabloul principal al competiţiei graţie unui wild-card. Simona Halep şi Sara Sorribes Tormo s-au mai înfruntat o singură dată, anul trecut, la Roland Garros, iar Simona s-a impus atunci de o manieră categorică, scor 6-4, 6-0.

Sorana Cîrstea, prezentă pe tabloul principal al competiţiei de la Madrid graţie unui wild-card, dă piept, în primul tur, cu Jessica Pegula, din Statele Unite ale Americii. Sorana Cîrstea şi Jessica Pegula s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar fiecare dintre jucătoare a obţinut câte o victorie. Sorana Cîrstea a învins-o pe Jessica Pegula la Midland, în 2011, 7-6, 6-3, iar americanca şi-a luat revanşa patru ani mai târziu, în 2015, când a învins-o pe Sorana tot la Midland, scor 6-3, 6-3.

Irina Begu, meci decisiv pentru calificarea pe tabloul principal al turneului de la Madrid

România ar putea avea şi o a patra jucătoare prezentă pe tabloul principal al Mutua Madrid Open, dacă Irina Begu, locul 75 mondial, o învinge pe elveţianca Stefanie Voegele, locul 127 mondial. Irina Begu, favorită 14 în calificări, are prima şansă în meciul cu Voegele, mai ales că a câştigat toate cele trei meciuri directe de până acum. Însă, Irina a trecut prin momente dificile în primul tur, când a învins-o în trei seturi, 4-6, 7-6, 6-0, pe rusoaica Anna Kalinskaya. 

Pe elveţianca Stefanie Voegele, Irina Begu a învins-o la Bucureşti, în 2012, 6-3, 6-1, la Linz, tot în 2012, 6-1, 5-7, 6-4, dar şi la Shenzhen, anul trecut, 7-5, 3-6, 6-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins două sportive mai bine cotate