Antena Meniu Search
x

Australian Open 2022. Jaqueline Cristian se oprește în turul 2, după prima ei participare la un Grand Slam

Jaqueline Cristian a fost eliminată de la Australian Open. Românca a fost învinsă de Madison Keys (51 WTA), scor 6-2, 7-5, la capătul unui meci ce a durat o oră și 31 de minute.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 07:09

Jaqueline Cristian
Australian Open 2022. Jaqueline Cristian se oprește în turul 2, după prima ei participare la un Grand Slam - Profimedia

Jucătoarea română Jaqueline Cristian nu a reușit să se califice în turul 3 la Australian Open, fiind învinsă în turul secund de americana Madison Keys (51 WTA). Fostă număr 7 mondial și finalistă la US Open în 2017, Keys s-a impus cu 6-2, 7-5, la capătul unui meci ce a durat o oră și 31 de minute.

Cristian a început greu meciul, cedând ușor propriul serviciu de două ori la rând și, chiar dacă a avut 5 șanse de rebreak în game-urile 2 și 4, nu a reușit să le valorifice pentru a rămâne aproape. De la 0-4, Keys a știut să administreze jocul, astfel încât, în ciuda unui rebreak făcut de Jaqueline Cristian, la 2-4, jucătoarea americană și-a adjudecat setul cu 2-6.

Românca a părut să cedeze total inițiativa, când în setul secund a pierdut din nou primul game, pe serviciu, însă s-a mobilizat, a făcut rebreak-ul pentru 2-2 și a mers apoi cap la cap, până la 5-5. E drept, a avut mari probleme în a-și valorifica avantajul serviciului, în game-urile 5 și 7 fiind nevoită să salveze câte 3 mingi de break în fiecare, scrie Mediafax. La 5-5, Madison Keys a ridicat nivelul de joc, a făcut un break la zero și mai apoi și-a câștigat serviciul, închizând meciul cu 6-2, 7-5.

70 de puncte WTA pentru Jaqueline Cristian, după prima ei participare la un Grand Slam

La prima ei participare la un Grand Slam, Jaqueline Cristian primește pentru prezența în turul doi la Australian Open, 70 de puncte WTA, ceea ce în clasamentul mondial live îi aduce un salt de 10 locuri, până pe 59. Acestei performanțe i se adaugă și un cec de 102.200 dolari, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din câștigurile realizate până acum din tenis.

Jaqueline Cristian va evolua și la dublu, unde va face pereche cu germanca Andrea Petkovic, urmând să joace în primul tur cu Gabriela Ruse și Simona Halep.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Australian Open 2022. Jaqueline Cristian se oprește în turul 2, după prima ei participare la un Grand Slam