Antena Meniu Search
x

Brigada de arbitri români implicată în scandalul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir, înlocuită cu una de sacrificiu

O brigadă de arbitri români, în frunte cu centralul Ovidiu Haţegan, a fost implicată, marţi seara, într-un scandal de proporţii la meciul Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir din etapa a VI-a a grupelor UEFA Champions League.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.12.2020, 07:07

Sebastian Colţescu, arbitru de rezervă la meciul de la Paris, a fost acuzat de rasism
Brigada română, condusă de Ovidiu Haţegan, a trecut prin momente extrem de neplăcute la Paris - Hepta
  • Sebastian Colţescu a fost acuzat că a avut o exprimare cu tentă rasistă în timpul meciului.
  • Meciul dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir se reia miercuri seara.

Duelul de la Paris, dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, a fost întrerupt după aproximativ 20 de minute de joc, respectiv după momentul în care reprezentanţii grupării turce l-au acuzat pe arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, de folosirea unei expresii cu tentă rasistă.

Sebastian Colţescu i-ar fi solicitat centralului Ovidiu Haţegan, într-un mod nepotrivit, să-l elimine pe Pierre Webo, antrenorul secund al formaţiei turce, din cauza protestelor.

Sebastian Colţescu l-ar fi identificat pe Webo folosind exprimarea "negrul acela", exprimare considerată rasistă de reprezentanţii echipei oaspete, în frunte cu atacantul Demba Ba şi cu antrenorul Okan Buruk.

Cum şi reprezentanţii echipei gazdă, în frunte cu superstarurile Neymar şi Kylian Mbappe, au fost de acord cu decizia adversarilor, de a părăsi terenul de joc, disputa nu a mai putut continua marţi seara.

Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir se reia miercuri seara

Reunită în regim de urgenţă, în noaptea de marţi spre miercuri, o delegaţie UEFA, alcătuită din reprezentanţi de la cel mai înalt nivel, a decis ca partida să se reia miercuri seara, de la 19.55, ora României, respectiv de la minutul în care a fost întreruptă.

Întreaga brigadă de arbitri români, alcătuită din Ovidiu Haţegan, Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe şi Sebastian Colţescu, a fost revocată.

În schimb, s-a apelat la o brigadă de sacrificiu alcătuită din doi arbitri olandezi, centralul Danny Makkelie şi asistentul Mario Diks, şi doi arbitri polonezi, asistentul Marcin Boniek şi rezerva Bartosz Frankowski.

Paris Saint Germain are nevoie de victorie cu Istanbul Başakşehir pentru a câştiga grupa de UEFA Champions League

A fost luată această decizie, de a se continua partida cu o brigadă de arbitri de sacrificiu, în special pentru că disputa nu mai are o miză foarte mare.

Paris Saint Germain este calificată deja în faza optimilor de finală din UEFA Champions League, în timp ce Istanbul Başakşehir nu mai are nicio şansă să continue în cupele europene, nici măcar în Europa League, acolo unde merge ocupanta locului 3 din Grupa H, respectiv Manchester United.

Singurul semn de întrebare mai apare în legătură cu câştigătoarea grupei. Dacă trece de Istanbul Başakşehir, Paris Saint Germain trece peste actualul lider, RasenBallsport Leipzig, şi, măcar teoretic, ar avea parte de un adversar mai facil la tragerea la sorţi pentru optimile de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Brigada de arbitri români implicată în scandalul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir, înlocuită cu una de sacrificiu