Antena Meniu Search
x

Răzvan Burleanu, declaraţie după câştigarea preşedinţiei FRF: "O victorie a fotbalului adevărat"

Răzvan Burleanu a declarat, miercuri, după ce a câştigat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, că succesul său este "o victorie a fotbalului

Răzvan Burleanu, declaraţie după câştigarea preşedinţiei FRF: "O victorie a fotbalului adevărat"
Răzvan Burleanu, declaraţie după câştigarea preşedinţiei FRF: "O victorie a fotbalului adevărat" - Sursă: Hepta

Răzvan Burleanu a declarat, miercuri, după ce a câştigat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, că succesul său este "o victorie a fotbalului adevărat".

"Azi a fost o victorie a fotbalului adevărat. Toţi membrii afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal au demonstrat că sunt fermi, integri şi corecţi. Toate presiunile care au fost asupra lor nu şi-au atins obiectivul. Din această victorie întreaga societate poate învăţa că este posibil în România. Iar oamenii care doresc să îşi asume funcţii publice trebuie să o facă atât timp cât sunt corecţi, integri şi demni", a spus el.

Burleanu a menţionat că va corecta greşelile făcute până acum în următorii patru ani. "Mesajul meu este unul de unitate. Cu siguranţă am făcut greşeli în primul mandat, dar sigur le vom corecta în următorii patru ani. Iar mesajul de final este: 'Chiar dacă nu a fost un fleac, i-am ciuruit'", a adăugat el.

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (33 de ani), a câştigat, miercuri, un nou mandat la conducerea FRF, încă din primul tur de scrutin, el fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Casa Fotbalului.

Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al "generaţiei de aur", a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns niciun sufragiu.

"Azi aţi fost fermi şi mândri. La rândul meu sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi recunosc că nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Vă rog ca şi la următorul vot să îmi susţineţi echipa în Comitetul Executiv. Voi fi un preşedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine", a spus Răzvan Burleanu imediat după numărarea voturilor.

La Adunarea Generală au asistat Servet Yardinici, membru în Comitetul Executiv al UEFA şi Bjorn Vassallo, directorul asociaţiilor naţionale din Europa în cadrul FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Dacian Stan, Florin Moroşan şi Cezar Anghel. De asemenea, au fost prezenţi antrenorul Mircea Lucescu şi fostul fotbalist Cristian Chivu, în calitate de invitaţi ai candidatului Ionuţ Lupescu.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Răzvan Burleanu, declaraţie după câştigarea preşedinţiei FRF: "O victorie a fotbalului adevărat"