Antena Meniu Search
x

Champions League 2023. Manchester City și Leipzig sunt primele echipe calificate în 16-imile de finală

Champions League 2023. Manchester City, deținătoarea Ligii Campionilor UEFA, și Leipzig și-au asigurat marți calificarea în 16-imile de finală, însă Barcelona trebuie să mai aștepte pentru a-și garanta calificarea în urma unei înfrângeri surprinzătoare în fața lui Șahtar Donețk, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.11.2023, 10:18

Champions League. Man City și Leipzig sunt primele echipe calificate în 16-imile de finală
Champions League. Man City și Leipzig sunt primele echipe calificate în 16-imile de finală - Profimedia Images

Marți seara s-au reluat meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor, cu o primă tranșă de 8 confruntări din etapa a 4-a.

Grupa E

Lazio – Feyenoord 1-0 (1-0)

Golul cu numărul 200 al lui Ciro Immobile pentru Lazio, la a 310-a evoluție pentru club, a departajat cele două echipe la Roma. În prima repriză au existat puține ocazii clare pentru ambele echipe, dar Immobile l-a driblat pe Justin Bijlow chiar înainte de pauză și a înscris în poarta goală pentru a-și aduce echipa în avantaj.

Lazio a dominat perioade lungi din repriza a doua, iar cele mai bune ocazii ale lui Feyenoord au căzut în sarcina lui Santiago Giménez. Totuși, a fost seara lui Immobile, care a părăsit terenul ovaționat în picioare de fani.

Atlético de Madrid – Celtic 6-0 (2-0)

Atlético a obținut cu ușurință o victorie categorică împotriva lui Celtic, cu o dublă a lui Álvaro Morata, care îl aduce pe acesta în postura de cel mai bun marcator al competiției. Deschiderea scorului de către Antoine Griezmann după șase minute a dat tonul și, după ce cartonașul galben al lui Daizen Maeda a fost transformat în roșu, Morata a făcut 2-0 chiar înainte de pauză.

Griezmann, cu un șut din foarfecă, a reușit o dublă, Lino a mărit avantajul la 5-0, iar Saúl Ñíguez, după un șut centrare al lui Morata, a reluat din apropiere, pe final.

Aceasta a fost cea mai categorică victorie a lui Atlético în competițiile de club UEFA de la primul său meci din istorie, un 8-0 cu Drumcondra, în prima manșă a turului preliminar al Cupei Europene, în septembrie 1958.

Grupa F

Dortmund – Newcastle 2-0 (1-0)

Echipa germană a dublat victoria cu 1-0, din meciul tur, din Anglia, cu un triumf confortabil pe teren propriu. Golurile din fiecare repriză ale lui Niclas Füllkrug și Julian Brandt au făcut diferența, Doar într-o scurtă perioadă, după pauză, vizitatorii au amenințat să revină în joc, când Joelinton a reluat cu capul, ratând o ocazie imporantă.

Acesr rezultat face ca Dortmund să nu fi primit gol în niciunul dintre ultimele patru meciuri pe teren propriu din Liga Campionilor.

Milan – PSG 2-1 (1-1)

Milan a reușit o revenire impresionantă pentru a-și asigura prima victorie în Grupa F. Rossonerii au fost conduși după ce fostul apărător al lui Inter, Milan Škriniar, a descis scorul. Gazdele au ripostat în stil prin șutul din foarfecă de la mică distanță a lui Rafael Leão, după ce fostul portar al Milanului, Gianluigi Donnarumma, a respins un șut al lui Olivier Giroud.

Atacantul francez a marcat însă la scurt timp după pauză, reluând cu capul centrarea lui Theo Hernández din fața lui Donnarumma. Rezerva Kang-in Lee a nimerit la rândul său bara, la finalul meciului.

În vârstă de 37 de ani și 38 de zile, Giroud a devenit cel mai vârstnic marcator francez din istoria Ligii Campionilor, depășindu-l pe Laurent Blanc (36 de ani și 338 de zile).

Grupa G

Steaua Roșie – RB Leipzig

Golurile lui Xavi Simons și Loïs Openda au fost suficiente pentru ca Leipzig să obțină o victorie care îi duce în optimi. Simons a deschis scorul atunci când a pătruns pe partea stângă și a trimis un șut cu efect pe lângă Omer Glazer.

Leipzig a irosit mai multe ocazii înainte de pauză, dar apoi a fost nevoită să suporte o perioadă de presiune din partea gazdelor. Openda părea să fi pus meciul la adăpost cu al doilea gol al lui Leipzig, dar autogolul lui Benjamin Henrichs le-a dat speranțe belgrădenilor. A fost însă prea puțin, prea târziu.

Man City - Young Boys 3-0 (2-0)

Erling Haaland a marcat de două ori, iar City s-a calificat fără probleme în faza eliminatorie, cu două meciuri înainte de final. Prolificul atacant a deschis scorul din penalty, înainte ca Phil Foden să înscrie un al doilea gol din unghi închis.

Haaland a marcat apoi din afara suprafeței de pedeapsă pentru a menține recordul de invincibilitate al lui City și pentru a asigura calificarea din Grupa G. Sandro Lauper a fost eliminat de la vizitatori pentru cumul de cartonașe.

City are acum 17 meciuri fără înfrângere în competiție.

Miercuri se joacă celelalte 8 meciuri:

  • Napoli vs Union Berlin
  • Real Sociedad vs Benfica
  • Bayern vs Galatasaray
  • Copenhagen vs Man United
  • Arsenal vs Sevilla
  • PSV vs Lens
  • Real Madrid vs Braga
  • Salzburg vs Inter

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Champions League 2023. Manchester City și Leipzig sunt primele echipe calificate în 16-imile de finală