Antena Meniu Search
x

Foto Clubul de fotbal Chelsea are un nou proprietar. Roman Abramovici a finalizat vânzarea

Roman Abramovici a finalizat procedurile privind vânzarea clubului Chelsea și a companiilor aferente, a anunțat luni clubul din Premier League.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 18:58

omul de afaceri Roman Abramovici
Clubul de fotbal Chelsea are un nou proprietar. Roman Abramovici a finalizat vânzarea - Profimedia Images

Clubul a fost vândut unui grup de investiții condus de Todd Boehly și Clearlake Capital, anunță Mediafax, care citează Sky News.

Consorțiul, care a câștigat licitația pentru achiziția echipei londoneze la începutul acestei luni, a primit săptămâna trecută aprobarea Premier League și a guvernului britanic pentru ca tranzacția să aibă loc.

Clubul Chelsea a fost vândut. Părțile implicate au ajuns la un acord final

Roman Abramovici a scos clubul londonez la vânzare la începutul lunii martie, după ce armata rusă a invadat Ucraina. Guvernul britanic a cerut asigurări însă că Abramovici, care a fost sancţionat de Regatul Unit pentru apropierea sa faţă de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va beneficia de această vânzare.

Pe acelaşi subiect

Clubul Chelsea a anunţat la începutul acestei luni că s-a ajuns la un acord cu consorţiul condus de Boehly, susţinut de Clearlake Capital, pentru suma de 4,25 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de dolari), tranzacţia mai având nevoie doar de aprobare din partea diferitelor autorităţi.

Dar a existat o îngrijorare în mediul guvernamental că afacerea ar risca să nu fie dusă la capăt din cauza presupusului refuz al oligarhului de a fi de acord cu structura de vânzare propusă. 

Roman Abramovici renunţă la banii cu care a împrumutat Chelsea

Avocaţii lui Abramovici şi guvernul au găsit un teren comun cu privire la modul de a gestiona datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a clubului londonez faţă de proprietarul său.

Abramovici a vrut să anuleze datoria după ce a scos-o pe Chelsea la vânzare pe 2 martie, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, dar sancţiunile impuse de executivul britanic au blocat acest proces pe fondul îngheţării conturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Clubul de fotbal Chelsea are un nou proprietar. Roman Abramovici a finalizat vânzarea