Antena Meniu Search
x

Cine este Cori Gauff, adversara Simonei Halep de la Wimbledon şi copila care a uluit lumea tenisului la doar 15 ani

Cori Gauff (SUA), 15 ani, este de departe revelaţia turneului de tenis de la Wimbledon, dar şi o sportivă care promite să-i facă zile fripte Simonei Halep în faza optimilor de finală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.07.2019, 14:57

Americanca are deja doi sponsori importanţi
Cori Gauff are şase victorii consecutive la Wimbledon - Hepta

Cori Gauff (SUA), 15 ani, este de departe revelaţia turneului de tenis de la Wimbledon, dar şi o sportivă care promite să-i facă zile fripte Simonei Halep în faza optimilor de finală.

Aflată la vârsta la care copilele au în mod cert alte priorităţi, Cori Gauff a uluit lumea tenisului cu parcursul senzaţional avut la turneul de la Wimbledon.

Simona Halep - Cori Gauff se joacă în optimi la Wimbledon

Gauff a debutat cu o victorie uimitoare încă din calificări, 6-3, 6-4 cu Aliona Bolsova, din Spania, principala favorită a calificărilor, şi şi-a continuat parcursul cu rezultate la fel de spectaculoase adunând până acum şase victorii consecutive, meciuri în care a cedat un singur set, deşi le-a avut în faţă pe Venus Williams, de cinci ori campioană la Wimbledon, sau pe Magdalena Rybarikova, semifinalistă la Wimbledon acum doi ani.

Succesul americancei era oarecum anticipat, dar nimeni nu se aştepta ca Gauff să se remarce de la o vârstă chiar atât de fragedă.

Conform Teen Vogue, Cori a devenit deja cea mai tânără jucătoare din istorie care ajunge pe tabloul principal de la Wimbledon, dar s-a remarcat şi anul trecut când a câştigat Roland Garros-ul rezervat junioarelor la doar 14 ani, în condiţiile în care Simona Halep reuşea să-şi treacă în cont acelaşi trofeu în 2008, când avea 17 ani.

Cori este considerată cea mai mare stea a tenisului feminin, pentru generaţia ei, iar marele Patrick Mouratoglou a crezut în ea încă din 2015, când a luat-o sub aripa lui şi a antrenat-o la Nisa, în Franţa, din momentul în care Cori avea doar 11 ani.

Cori a făcut doar 75.000 de dolari din tenis până la începutul actualei ediţii de la Wimbledon şi nu a câştigat niciun turneu profesionist, jucând doar o finală de turneu ITF de 25.000 de dolari la Surprise, Arizona, Statele Unite ale Americii, în februarie anul acesta.

Totuşi, americanca "învârte" deja sute de mii de dolari anual din sponsorizări semnând contracte cu două dintre cele mai tari firme din circuit, New Balance şi Barilla. Mai mult, parcursul excelent de la Wimbledon îi aduce bonusuri de peste un milion de dolari din partea sponsorilor.

Cu toate acestea, Cori Gauff rămâne o copilă. Jucătoarea de tenis de 1,77 metri înălţime a dat un examen la ştiinţe înainte de a debuta în calificările de la Wimbledon, pentru că bune mare preţ şi pe educaţie, iar după meciul cu Venus Williams, din primul tur, a recunoscut, vizibil emoţionată, că "nu am mai jucat niciodată pe un teren atât de mare".

Duelul dintre Cori Gauff şi Simona Halep este programat luni, 8 iulie, urmând ca ora să fie stabilită în cursul zilei de duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Cine este Cori Gauff, adversara Simonei Halep de la Wimbledon şi copila care a uluit lumea tenisului la doar 15 ani