Antena Meniu Search
x

Cosmin Contra a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce obiective are noul tehnician al "câinilor"

Tehnicianul Cosmin Contra a declarat, duminică, la prezentarea sa oficială la Dinamo, că i-a găsit pe jucători "abătuţi" după plecarea lui Ioan Andone. El a menţionat că speră ca în scurta perioadă de când este antrenorul dinamoviştilor să fi reuşit să le readucă puţin încrederea jucătorilor şi a subliniat că echipa poate să îşi îndeplinească obiectivele.

Tehnicianul Cosmin Contra a declarat, duminică, la prezentarea sa oficială la Dinamo, că i-a găsit pe jucători "abătuţi" după plecarea lui Ioan Andone. El a menţionat că speră ca în scurta perioadă de când este antrenorul dinamoviştilor să fi reuşit să le readucă puţin încrederea jucătorilor şi a subliniat că echipa poate să îşi îndeplinească obiectivele.

"N-am vrut  să fac mai repede nicio prezentare. Prefer această scurtă prezentare pentru că am venit să muncesc, am venit să încerc cât mai repede să câştig acest meci de mâine, care este foarte important. Am acceptat această provocare pentru că mă cunosc ca persoană şi ştiu că îmi plac provocările. Am încredere în mine, în staful meu, am încredere în jucători, de aia am şi venit. Cred că Dinamo are echipă bună, cred că Dinamo poate să îşi îndeplinească obiectivele, dar avem nevoie de un prim rezultat favorabil, avem nevoie de un joc bun în meciul de mâine. Sper ca în aceste două-trei zile cât am fost la echipă să fi reuşit să le readuc un pic încrederea jucătorilor, pentru că fiind la Dinamo nu este uşor să pierzi două meciuri consecutive. Am găsit nişte jucători abătuţi, şi pentru că a plecat un antrenor care a stat cu ei aproape un an de zile, şi chiar dacă până la urmă antrenorul plăteşte, ei sunt conştienţi că o mare parte din vină este a lor", a spus Contra.

Cosmin Contra a menţionat că are o înţelegere cu Dinamo şi pentru sezonul următor, în cazul îndeplinirii obiectivelor. "Chiar dacă am declarat că sunt aici până în vară, am declarat asta tocmai ca să nu fie o presiune extra din partea nimănui, avem o înţelegere pentru anul următor dacă obiectivele se vor îndeplini şi vom continua împreună la anul, dar e alt an, alte discuţii. Obiectivele sunt clare, intrarea în play-off ... Avem şanse matematice, aşa că vom lua fiecare meci în parte. Singurul meu gând de când am ajuns pe aeroport e în primul rând să fie totul ok să ne înţelegem la contract şi apoi dacă totul s-a rezolvat meciul de mâine. Sper să fiu antrenorul care o duce pe Dinamo în play-off şi câştigă cele două competiţii, Cupa Ligii şi Cupa României. Asta îmi doresc eu în momentul de faţă. După aia, din vară, va fi un an an, alt proiect, în care vom vedea ce se va întâmpla", a spus Contra.

Cosmin Contra a precizat că probabil Dinamo nu va mai aduce niciun jucător în perioada următoare. "N-am avut timp să fac analiza lotului, am încercat să fac nişte antrenamente în care să aplic nişte idei pe care le am ca antrenor, jucătorii să le prindă cât mai repede. Am nevoie de timp şi din păcate la Dinamo nu mai este timp, mâine se închide perioada de transferuri. Apoi nu mai poţi să aduci decât jucători liberi de contract. Dacă nu vor fi mari problem medicale cred că nu vom aduce niciun jucător", a explicat el.

Contra s-a declarat vor juca foar fotbaliştii care îi vor respecta instrucţiunile. "Nu mă interesează numele, nu mă interesează rangul în echipă, cine va face ceea ce îmi doresc eu va juca, cine nu se va uita din tribună la coechipieri cum vor câştiga meciurile".

Tehnicianul a mai spus că în calitate de antrenor îşi pune presiune să câştige toate meciurile. "Eu îmi pun o presiune de fiecare dată când accept o provocare. Am avut presiune la Timişoara, când am acceptat să fiu antrenor-jucător, am avut presiune la Petrolul, cândam luat o echipă care după 20 de ani a câştigat o cupă, presiune am avut la Getafe când nimeni nu ne dădea nicio şansă de salvare şi am salvat echipa, presiune am avut şi în China, presiune am avut şi la Alcorcon, un antrenor are presiune tot timpul şi eu personal îmi pun întotdeauna presiune să câştig dacă pot toate meciurile", a declarat Contra.

Cosmin Contra a semnat în această săptămână un contract cu FC Dinamo Bucureşti valabil până la finalul acestui sezon competiţional, cu opţiune de prelungire până la 30 iunie 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Cosmin Contra a fost prezentat oficial la Dinamo. Ce obiective are noul tehnician al "câinilor"