Antena Meniu Search
x

CSM București, campioana României la handbal feminin se întărește cu două jucătoare din Norvegia

Campioana României la handbal feminin şi deţinătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti, le-a transferat pe componentele naţionalei Norvegiei, Marit Malm Frafjord şi Amanda Kurtovici, care au semnat contracte valabile în următoarele două sezoane, începând din vară.

Campioana României la handbal feminin şi deţinătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti, le-a transferat pe componentele naţionalei Norvegiei, Marit Malm Frafjord şi Amanda Kurtovici, care au semnat contracte valabile în următoarele două sezoane, începând din vară.

”Sunt foarte mândră că am oportunitatea să joc la unul dintre cele mai bune cluburi din Europa. Aştept cu nerăbdare să evoluez alături de cele mai bune sportive şi să lupt pentru titluri cu CSM Bucureşti. Sunt încântată că voi începe un nou capitol al carierei mele”, a declarat Kurtovici după semnarea contractului.

La rândul său, Marit Malm Frafjord a spus: “CSM Bucureşti este o echipă fantastic, cu foarte multe jucătoare de cea mai bună calitate. Mi-am dorit ceva nou, care să mă motiveze, abia aştept să mă alătur echipei sezonul următor”.

Ambele handbaliste sunt componente ale naţionalei Norvegiei şi joacă în prezent la Larvik HK, fiind angrenate cu echipa, la fel ca CSM Bucureşti, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

”Transferul celor două jucatoare este un motiv de mândrie pentru noi. Două sportive de excepţie, ambele foste campioane olimpice, care vor pune cu siguranţă umărul la noi reuşite ale clubului nostru. Venirea lor demonstrează că CSM Bucureşti este un club mare, care atrage cele mai bune jucătoare ale lumii”, a declarat şi director CSM Bucureşti, Alin Petrache.

Marit Malm Frafjord are 31 de ani, joacă pe postul de pivot, iar în carieră a mai trecut pe la echipele Byasen şi Viborg HK. Este dublă campioană olimpică şi medaliată cu bronz la JO în 2016 cu naţionala Norvegiei, precum şi dublă campioană mondială şi triplă campioană europeană.

Amanda Kurtovici are 25 de ani, este inter dreapta, iar echipele anterioare la care a evoluat sunt Sandefjord, Nordstrand, Byasen, Viborg HK, Oppsal. A făcut parte din reprezentativa Norvegiei la câştigarea titlului olimpic din 2012, a medaliei olimpice de bronz de anul trecut, contribuind şi la cucerirea celor două titluri mondiale (2011 şi 2015) şi a medaliei de aur europene în 2016.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » CSM București, campioana României la handbal feminin se întărește cu două jucătoare din Norvegia