Antena Meniu Search
x

CSM București și-a suspendat activitatea. Măsurile luate în plină criză de Covid-19

CSM București, vicecampioana României la handbal, a anunțat că și-a suspendat activitatea pe timpul crizei de Covid-19. Salariile nu vor fi plătite așa cum au fost înțelegerile inițiale, ci conform ultimelor decizii anunțate de Guvernul României.

de Daniel Samoilă

la 25.03.2020, 13:20

Jucătoare CSM București
CSM București și-a suspendat activitatea. Măsurile luate în plină criză de Covid-19 - SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via hepta
  • CSM București și-a suspendat activitatea pe timpul crizei de Covid-19
  • Salariile jucătoarele vor fi plătite conform deciziilor Gurvernului României
  • Comunicatul integral postat de CSM București

CSM București, vicecampioana României la handbal, a anunțat că și-a suspendat activitatea pe timpul crizei de Covid-19. Salariile nu vor fi plătite așa cum au fost înțelegerile inițiale, ci conform ultimelor decizii anunțate de Guvernul României.

Criza de la CSM se adâncește astfel, iar jucătoarele încă nu și-au primit salariile din decembrie. Joi sperau să le fie deblocate câteva sume de bani, dar acest lucru nu se va întâmplat.

Comunicatul integral postat de CSM București

”Clubul Sportiv Municipal București traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Pe acelaşi subiect

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, sănătatea sportivilor și iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, vom ieși învingători și din această teribilă încercare,” se arată în comunicatul clubului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » CSM București și-a suspendat activitatea. Măsurile luate în plină criză de Covid-19