Antena Meniu Search
x

DOLIU în fotbalul românesc. A murit unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului Politehnica Timișoara! Avea 49 de ani

Doliu în fotbalul românesc, după ce miercuri, antrenorul secund al unei echipe din Liga 1 a murit, răpus de o boală necruţătoare. 

Adrian Stoicov avea 49 de ani şi înainte de a depista, din păcate prea târziu, boala care l-a răpus, a fost antrenor secund la ACS Poli Timişoara. Fost fundaş al formaţiei de pe Bega, Stoicov a fost externat la sfârşitul săptămânii trecute dintr-o clinică din Bucureşti, medicii nemaiavând ce face în cazul său.

"Odihnește-te în pace, Adrian Stoicov! Adrian Stoicov (49 de ani), unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului Politehnica Timișoara, a încetat astăzi din viață, în urma unei scurte, dar grave suferințe.

Adrian Stoicov, fundaș stânga, a fost unul dintre componenții de bază ai echipei Poli din anii 80-90, atunci când echipa ”alb-violetă” a eliminat Atletico Madrid, a remizat cu Real Madrid și a ajuns în 1992 în finala Cupei României.

Ulterior, Adrian Stoicov a fost antrenor secund și antrenor de copii și juniori la Politehnica Timișoara. Din 2012 încoace, a activat ca antrenor secund la ACS Poli, iar apoi a făcut parte ca tehnician la diferite grupe de vârstă în cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Odihnește-te în pace, ”Bulgarule”! Nu te vom uita niciodată!", se arată pe pagina de Facebook a clubului bănățean. 

Adrian Stoicov a evoluat în cariera de fotbalist pentru Politehnica Timișoara, Progresul București, CFR Timișoara, UM Timișoara, Inter Sibiu și Cetate Deva. A strâns 218 meciuri în Liga 1 și a marcat de 3 ori, informează gsp.ro.

În sezoanele 1990-1991 și 1992-1993 a adunat 6 meciuri în Cupa UEFA, întâlnind Atletico Madrid și Real Madrid. Este pe locul 7 în clasamentul all-time privind prezențele în tricoul lui Poli, cu 189 de meciuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » DOLIU în fotbalul românesc. A murit unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului Politehnica Timișoara! Avea 49 de ani