Antena Meniu Search
x

FC Porto, surpriza serii în UEFA Champions League

Miercuri seara s-au jucat două meciuri din prima manşă a optimilor de finală din UEFA Champions League, iar FC Porto a produs surpriza serii, portughezii impunându-se, cu 2-1, în confruntarea cu Juventus Torino.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.02.2021, 07:10

FC Porto poate elimina una dintre favoritele la câştigarea UEFA Champions League
FC Porto a câştigat prima manşă a dublei cu Juventus Torino din UEFA Champions League - Facebook FC Porto
  • FC Porto, FC Liverpool, Paris Saint Germain şi Borussia Dortmund sunt favorite la calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League.

FC Porto a reuşit, în confruntarea cu Juventus Torino, să marcheze atât în primul minut al partidei, prin Taremi, după o gafă a defensivei adverse, cât şi în primul minut din repriza a doua, prin Marega.

Cu un Cristiano Ronaldo departe de forma ideală, Juventus Torino nu a putut decât să reducă din diferenţă, prin Federico Chiesa, în minutul 82.

A fost însă golul care o menţine în viaţă pe Juventus, torinezii având nevoie chiar şi de o victorie cu doar 1-0 la retur pentru a obţine accederea în sferturile de finală ale competiţiei.

Şi mai spectaculos a fost celălalt duel de miercuri seara, din UEFA Champions League, Borussia Dortmund impunându-se, cu 3-2, pe terenul formaţiei FC Sevilla.

Gazdele au deschis scorul, prin Suso, încă din minutul 7, însă nemţii, cu un Haaland imperial, au întors rezultatul şi aveau 3-1 la pauză. Atacantul norvegian a reuşit o dublă şi a pasat decisiv la reuşita lui Dahoud.

Luuk De Jong a redus din diferenţă pentru Sevilla, pe final, atacantul olandez marcând golul care mai oferă celor de la Sevilla speranţe minime pentru o calificare în sferturile de finală ale UEFA Champions League.

FC Barcelona, ca şi eliminată din UEFA Champions League

FC Barcelona, una dintre marile favorite la câştigarea UEFA Champions League, este ca şi eliminată din competiţie după ce, marţi seara, a fost surclasată de Paris Saint Germain, pe teren propriu.

A fost 4-1 pentru parizieni, la capătul unui meci în care Kylian Mbappe a reuşit un hattrick şi i-a transformat în simpli anonimi pe legendarii fotbalişti ai Barcelonei.

Este puţin probabil ca FC Barcelona să repete minunea din urmă cu patru ani, când s-a calificat în sferturi după ce a pierdut, cu 0-4, la Paris Saint Germain, dar a câştigat returul de pe teren propriu cu 6-1.

Pe lângă Paris Saint Germain, o altă echipă ca şi calificată în faza sferturilor de finală este FC Liverpool.

Formaţia antrenată de Jurgen Klopp s-a impus, cu 2-0, în meciul cu RasenBallsport Leipzig considerat a fi jucat în deplasare, deşi disputa a avut loc pe teren neutru, la Budapesta.

UEFA Champions League continuă săptămâna viitoare

Ultimele patru meciuri din prima manşă a optimilor de finală din UEFA Champions League sunt programate a avea loc săptămâna viitoare. Marţi, de la 22.00, ora României, se joacă Atletico Madrid - Chelsea Londra, partidă care va avea loc la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Lazio Roma - Bayern Munchen.

Miercuri, tot de la 22.00, ora României, avem Atalanta Bergamo - Real Madrid şi Borussia Monchengladbach - Manchester City, o altă partidă care va avea loc la Budapesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » FC Porto, surpriza serii în UEFA Champions League