Antena Meniu Search
x

UEFA Champions League se reia cu două meciuri extrem de atractive

După o pauză de mai bine de două luni, marţi seara se reia UEFA Champions League, cea mai importantă competiţie de fotbal intercluburi urmând să programeze primele meciuri din faza optimilor de finală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.02.2021, 09:50

FC Barcelona şi Paris Saint Germain luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale UEFA Champions League
Lionel Messi înfruntă din nou pe Paris Saint Germain, în UEFA Champions League, după patru ani - Hepta
  • Bayern Munchen este deţinătoarea UEFA Champions League.
  • FC Barcelona şi Paris Saint Germain se reîntâlnesc în UEFA Champions League după patru ani.

Şi cum se putea relua UEFA Champions League dacă nu cu două meciuri extrem de atractive.

FC Liverpool, campioana din 2019, ar fi trebuit să joace, marţi seara, cu RasenBallsport Leipzig, din Germania, în deplasare.

Cum însă există restricţii de deplasare, din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a stabilit ca partida să se joace pe teren neutru, la Budapesta.

FC Liverpool vrea să profite de situaţie şi să obţină un rezultat care să îi asigure în mare măsură calificarea în faza sferturilor de finală.

Totuşi, misiunea englezilor nu este deloc uşoară în condiţiile în care Liverpool traversează o perioadă dezastruoasă. Elevii lui Jurgen Klopp au pierdut ultimele trei meciuri jucate în Premier League şi au făcut-o încasând nu mai puţin de opt goluri, respectiv aproape trei goluri pe meci.

În plus, FC Liverpool are şi mari probleme de efectiv. Joe Gomez, Diogo Jota, Van Dijk, Matip şi Naby Keita sunt indisponibili, iar Ben Davies, Fabinko, Kelleher, James Milner şi Divock Origi sunt incerţi.

De partea cealaltă, RasenBallsport Leipzig speră să repete parcursul din sezonul precedent, când a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League.

Leipzig are şi ea mari probleme de efectiv, Forsberg, Hartmann, Henrichs, Laimer şi Szoboszlai fiind indisponibili, însă nemţii au patru victorii consecutive în ultimele patru meciuri oficiale, perioadă în care au înregistrat un golaveraj de 10 de goluri marcate şi un singur gol primit.

FC Barcelona - Paris Saint Germain, duel de foc în UEFA Champions League

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în optimile de finală ale UEFA Champions League şi în 2017. Atunci, FC Barcelona a reuşit o revenire fantastică, obţinând calificarea în faza sferturilor de finală după ce a pierdut prima manşă, scor 0-4, la Paris, dar s-a impus în retur, pe teren propriu, cu 6-1.

Acum, Paris Saint Germain este vicecampioana europeană en-titre, iar francezii vor să răzbune calificarea pierdută în 2017, chiar dacă cel puţin în meciul de Camp Nou vor fi lipsiţi de aportul unor jucători precum Neymar, Angel Di Maria, Bernat sau Dagba.

Barcelona are şi ea probleme de efectiv. Araujo, Coutinho, Ansu Fati şi Sergi Roberto sunt indisponibili, iar Braithwaite şi Pique sunt incerţi.

FC Barcelona este în creştere de formă. Are şapte victorii şi o înfrângere în ultimele opt meciuri jucate, iar în ultimele patru meciuri a marcat 13 goluri, chiar dacă într-una dintre cele patru partide a pierdut, 0-2, cu Sevilla.

Paris Saint Germain nu pare să aibă adversar în Franţa nici în acest sezon. Parizienii au 10 victorii, două egaluri şi o înfrângere în ultimele 13 meciuri jucate.

RasenBallsport Leipzig - FC Liverpool şi FC Barcelona - Paris Saint Germain se joacă de la 22.00, ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » UEFA Champions League se reia cu două meciuri extrem de atractive