Antena Meniu Search
x

Fotbalistul Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Fostul mare atacant italian suferea de cancer pancreatic

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Fostul mare fotbalist suferea de cancer pancreatic şi era internat într-un spital din Londra.

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 12:20

Fostul mare fotbalist italian avea doar 58 de ani şi se lupta de mai multa vreme cu o boală grea: cancer la pancreas. Ultimele săptămâni au fost infernale pentru el şi familia sa, spun jurnaliştii italieni.

Cine a fost Gianluca Vialli

Fost mare atacant italian, Gianluca Vialli este o legendă a Sampdoriei, a lui Juventus şi al echipei engleze Chelsea. El a evoluat de 59 de ori şi pentru selecţionata Italiei, pentru care a marcat 16 goluri.

Vialli s-a lansat la Cremonese, iar între 1984 şi 1992 a evoluat pentru Sampdoria, echipă cu care a cucerit Serie A în sezonul 1990/1991. A mai câştigat 3 cupe ale Italiei, o Supercupă, dar şi Cupa Cupelor în sezonul 1989/1990. Vialli a fost component al celei mai mari echipe a Sampdoriei.

Pe acelaşi subiect

Vialli a trecut apoi la rivala Juventus, cu care a cucerit campionatul, Cupa Italiei, dar şi Cupa UEFA şi UEFA Champions League. El şi-a încheiat cariera în Anglia, la Chelsea, unde a jucat alături de Dan Petrescu.

După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, Gianluca Vialli a fost pentru o scurtă perioadă antrenor la Chelsea şi Watford. El a continuat apoi din postura de colaborator şi comentator sportiv al televiziunii Sky Sport Italia.

Ce spunea Vialli despre boala sa, în urmă cu un an

Fostul mare atacant italian a aflat în urmă cu mai bine de un an că se confruntă cu un cancer la pancreas. El a început tratamentul şi iniţial boala a intrat în regres. A recidivat, totuşi, în decembrie 2021. Vialli vorbea despre boală ca despre un "oaspete nedorit".

"Oaspetele nedorit este încă aici cu mine. Acum sunt în regim de întreţinere. Tumoarea este încă acolo şi uneori se observă mai mult, alteori mai puţin. Voi continua să lupt pentru că vreau sa fiu aici mulţi ani de acum încolo. Puterea o iau din familie, de la prieteni şi de la toţi cei care îmi dau curaj", spunea Vialli la acea vreme.

Vialli, alături de Sinişa Mihajlovic

Vestea morţii lui Gianluca Vialli loveşte la scurt timp după moartea unui alt mare fotbalist. Sinişa Mihaljovic şi-a pierdut şi el viaţa în urmă cu două săptămâni, la vârsta de doar 53 de ani, după mai mulţi ani în care s-a luptat cu leucemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Fotbalistul Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Fostul mare atacant italian suferea de cancer pancreatic