Antena Meniu Search
x

''Împreună suntem fotbal'', programul lansat de FRF

Federația Română de Fotbal a lansat, marți, programului "Împreună suntem fotbal", dedicat practicării acestui sport la nivel de masă.

 Federația Română de Fotbal a lansat, marți, programului "Împreună suntem fotbal", dedicat practicării acestui sport la nivel de masă.

Este vorba despre dezvoltarea a 11 programe naționale, care includ competiții, dar și acțiuni de depistare a talentelor, la nivelul copiilor și tinerilor.

''Acest demers va redeschide canalele de cultivare a performanței, prin dezvoltarea pasiunii pentru sport, iar participarea este gratuită, indiferent de vârstă, sex, ocupație sau pregătire profesională. Obiectivele proiectului sunt: formarea individuală prin valorile sportului, îmbunătățirea nivelului general al activității fizice în România, incluziune și mobilitate socială, angrenarea structurilor instituționale în dezvoltarea fotbalului, promovarea fotbalului ca fenomen social. Astfel, ne putem întoarce la esența fotbalului: bucuria și emoțiile jocului'', a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Ciprian Paraschiv, coordonatorul proiectului, manager de dezvoltare fotbalistică în cadrul FRF, a menționat la rândul său: ''Acum se lansează patru din cele 11 programe naționale. Ele sunt olimpiadele fotbalului școlar, campionatul național universitar, o competiție dedicată persoanelor cu dizabilități intelectuale, precum și unul pentru descoperirea copiilor care practică acest sport la sate''.

Ciprian Paraschiv a precizat pentru AGERPRES că restul de șapte programe naționale urmează să fie lansate gradual, pe parcursul anului 2016.

În cadrul evenimentului a fost semnat un parteneriat pe o durată de cinci ani, între FRF, reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, și Federația daneză de fotbal, reprezentată de președintele acestui for, Jesper Moller.

Burleanu a spus: ''Vrem să consolidăm colaborarea dintre cele două instituții cu scopul de a promova și dezvolta fotbalul de bază prin educație, activități comune, schimb de informatii și bune practici''.

''Fotbalul poate fi un mijloc de dezvoltare a societății, în materie de sănătate, de incluziune și de educație. Acest lucru e valabil atât în Danemarca, cât și în alte țări. Avem plăcerea de a semna primul act dintr-o serie de parteneriate internaționale, care are rolul de a promova strategia de dezvoltare a fotbalului danez'', a declarat Jesper Moller.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » ''Împreună suntem fotbal'', programul lansat de FRF