Antena Meniu Search
x

Kamila Valieva, pe primul loc după programul scurt la patinaj, la JO 2022. Rusoaica acuzată de dopaj, evoluţie aproape perfectă

În ciuda faptului că a făcut o greșeală în debutul evoluției sale, aterizând greșit la un salt triplu Axel, patinatoarea rusă Kamila Valieva a încheiat pe primul loc programul scurt al probei feminine de patinaj artistic, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 17:00

Kamila Valieva, pe primul loc după programul scurt al concursului de patinaj artistic de la Beijing 2022. Rusoaica, evoluţie aproape perfectă
- Profimedia

Aflată în centrul unei controverse de dopaj, tânăra de 15 ani a primit dreptul de a concura, după ce CIO, WADA și Asociația Internațională de Patinaj îi contestaseră acest drept la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Valieva a reușit să facă față presiunii și a efectuat un exercițiu foarte bun, care i-a asigurat prima poziție în clasament, înainte de programul liber.

Ea a fost cotată cu 82.16 puncte, fiind urmată îndeaproape de compatrioata sa Anna Shcherbakova, cu 80.20 puncte. Pe locul 3 a încheiat japoneza Kaori Sakamoto, cu 79.84 puncte. A treia rusoaică ce reprezintă Comitetul Olimpic Rus în această probă a încheiat proba de marți pe locul 4, cu 74.60 puncte.

Rusoaica va evolua în proba de patinaj liber joi, când nu se vor acorda medalii dacă Valieva termină pe podium

Kamila Valieva s-a luptat cu lacrimile la finalul exercițiului ei, în al cărui debut a făcut o mică eroare la aterizare, după un triplu Axel. Valieva și-a terminat evoluția cu o combinație triplu lutz-triplu toeloop, punctajul ei final de 82,16 fiind mult sub performanța sa de 90,45, record mondial, de la Campionatele Europene de luna trecută.

Ea va evolua în proba de patinaj liber joi, când nu se vor acorda medalii dacă Valieva termină în primele trei locuri. Chiar dacă a fost admisă participarea ei în concursul de patinaj artistic, Valieva nu va fi audiată pentru acuzația de dopaj decât mult după încheierea Jocurilor de iarnă. Oficialii olimpici au anunțat că nu pot acorda medaliile, până când cazul de dopaj nu este rezolvat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Kamila Valieva, pe primul loc după programul scurt la patinaj, la JO 2022. Rusoaica acuzată de dopaj, evoluţie aproape perfectă