Antena Meniu Search
x

Legenda Portugaliei, Eusebio, s-a stins din viaţă

Dramă în lumea fotbalului, la început de an. Legenda Benficăi şi a Portugaliei, Eusebio, s-a stins din viaţă, în urma unui stop cardiorespirator. Eusebio avea 71 de ani, şi era considerat cel mai mare fotbalist portughez din toate timpurile.

Vezi și

Fostul mare internaţional portughez Eusebio a murit la 71 de ani. Legenda Benficăi s-a stins din viaţă în urma unui stop cardiorespirator. Potrivit presei portugheze, Eusebio a avut şi probleme cu inima în ultimii ani.

Ronaldo e devastat după moartea lui Eusebio. "Întotdeauna etern, odihneşte-te în pace" a scris Cristiano pe reţelele de socializare.

Supranumit "Pantera neagră", Eusebio s-a născut în Mozambic în 1942.

Din 22 de ani de carieră, 15 ani i-a petrecut la Benfica. A fost considerat cel mai mare fotbalist al Portugaliei din toate timpurile.

Cu Benfica, Eusebio a cucerit 11 titluri ale Portugaliei şi o Cupă a Campionilor Europeni.

Eusebio a câştigat Balonul de Aur în 1965 şi a fost primul fotbalist care a cucerit Gheata de Aur, trei ani mai târziu. A mai luat o Gheată de Aur în `73 şi a fost golgeterul Cupei Mondiale din Anglia în `66.

În 745 de meciuri în toată cariera, Eusebio a dat 733 de goluri. Trei zile de doliu naţional, au fost decretate în Portugalia, dupa moartea lui Eusebio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Legenda Portugaliei, Eusebio, s-a stins din viaţă