Meniu
Search
x

Ministrul Ionuț Stroe, după scandalul "Colțescu": "Îmi cer scuze în numele sportului românesc"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri dimineaţă, că îşi cere scuze, în numele sportului românesc, pentru incidentul de la meciul PSG-Istanbul BB, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, potrivit News.ro.

De Iulia Iancu la 09.12.2020, 10:26
  • Ministrul român al Sportului a reacționat după scandalul "Colțescu".
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă. Ancheta UEFA ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, iar apoi se vor lua măsuri.

Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, toţi condamnăm acest fel de incident. Această exprimare nefericită va fi sancţionată. Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropos de modul în care putem repara această situaţie.

Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc", a declarat Ionuţ Stroe la postul Digi24.

Acuzații de rasism la meciul PSG-Istanbul BB

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55.

Scandalul "Colțescu" ia dimensiuni diplomatice

Incidentul petrecut la partida disputată între PSG-Istanbul BB a ajuns până la nivel înalt. Președintele Turciei, Recep Erdogan, dar și ministrul francez al Sporturilor,  Roxana Mărăcineanu, au condamnat comportamentul arbistrului român.

"Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Același mesaj a fost transmis și de ministrul turc al Sportului.

Ministrul sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, a reacționat și ea pe Twitter, condamnând "rasismul ordinar".

„În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în fața unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a unui rasism ordinar. Așteptăm rezultatele anchetei. Nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor”, a scris Roxana Mărăcineanu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Ministrul Ionuț Stroe, după scandalul "Colțescu": "Îmi cer scuze în numele sportului românesc"