Antena Meniu Search
x

Foto O britanică a devenit cea mai tânără femeie care a vâslit singură peste Oceanul Atlantic

Jasmine Harrison, o britanică în vârstă de 21 de ani, a devenit cea mai tânără femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle, după o călătorie de 4.800 de kilometri între Spania și Antigua. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.02.2021, 18:26

Jasmine Harrison a terminat provocarea „Talisker Whisky Atlantic 2020” în 70 de zile, 3 ore și 48 de minute, stabilind un nou record mondial pentru cea mai tânără femeie care a vâslit peste orice ocean.

Traseu cu peripeții, final cu artificii

Pe drumul parcurs, sportiva a avut parte de mai multe aventuri, printre care „aproape o coliziune cu o navă de foraj” și două răsturnări. A mâncat mult unt de arahide şi Nutella, a mai spus Harrison pe Twitter. 

Născută la Thirsk în North Yorkshire, Anglia, Jasmine Harrison a scris pe site-ul ei că a fost inspirată să ia parte la această provocare când a văzut finalul cursei din 2018, în timp ce oferea cursuri de înot în Caraibe.

„Nu e vorba doar despre artificiile de la finalul cursei care m-au inspirat, ci și o conversație avută cu o rudă a unui băiat care terminase cursa și care mi-a spus cât de grozavă a fost toată avetura. Mi-am zis că și eu aș vrea să fac asta”, a spus Harrison, conform CNN.

Jasmine Harrison marchează cu artificii finalul cursei peste Oceanul Atlantic

Profimedia Images

Tânăra își dorește să fie un model pentru tineri și să transmită mesajul că este în regulă să faci lucrurile și singur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » O britanică a devenit cea mai tânără femeie care a vâslit singură peste Oceanul Atlantic