Antena Meniu Search
x

Patronul PSG, denunțat de fostul majordom marocan. Acuzaţiile aduse împotriva lui Nasser Al-Khelaifi: "Am ars documentele"

Hicham Karmoussi, fostul majordom marocan al patronului PSG, Nasser Al-Khelaifi, a depus o plângere la Paris împotriva fostului său șef pentru "muncă disimulată" și "hărțuire”.

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 14:58

Nasser Al-Khelaifi, patronul PSG
Nasser Al-Khelaifi, patronul PSG - Profimedia

Conform AFP, care citează o sursă apropiată dosarului, în plângere, Karmoussi, în vârstă de 48 de ani, invocă munca „deghizată”, angajarea ca străin fără permis de muncă, hărțuire morală, violență psihologică, amenințări și condiții de muncă contrare demnității umane. "Hicham Karmoussi a lucrat ani de zile fără contract și fără permis de ședere pentru Al-Khelaifi într-un ritm nesustenabil", a declarat pentru AFP avocatul său, Antoine Ory.

Președintele PSG, denunțat de fostul majordom

Pentru o sursă apropiată patronului PSG, Karmoussi este un "criminal" care "în ultimele săptămâni a încercat să-l șantajeze" pe Al-Khelaifi, relatează Mediafax. Al-Khelaifi a declarat pentru L'Equipe în urmă cu câteva luni: "Justiția își va urma cursul, nu am timp să vorbesc despre acești mici infractori profesioniști".

Renaud Semerdjian și Francis Szpiner, avocații președintelui PSG, au reacționat amenințând că vor merge în instanță în cazul "dezvăluirii de informații despre viața privată" a clientului lor sau a unei terțe părți, spunând: "Nu există niciun caz, Nasser Al-Khelaifi este cunoscută drept o persoanăcare face afaceri pentru a încerca să obțină avantaje necuvenite”.

Pe acelaşi subiect

Acuzaţiile aduse de marocan

Fost jucător profesionist de tenis, Karmoussi susține că a început să îl asiste pe qatariot la mijlocul anilor 2000 și că a lucrat pentru el "cu normă întreagă" din 2011, anul sosirii la conducerea PSG, fără contract de muncă și locuind la domiciliul acestuia. Condițiile sale de muncă și de viață cu Nasser Al-Khelaifi "s-au deteriorat" începând din 2015, adaugă el.

Marocanul mai susține că, la 12 octombrie 2017, în timpul percheziției solicitate de autoritățile judiciare elvețiene la sediul BeIN Sports din Boulogne-Billancourt, în cadrul anchetei privind obținerea drepturilor de difuzare a Cupei Mondiale din 2026 și 2030, Al-Khelaifi i-a cerut să facă urgent "curățenie" pentru a ascunde orice dovadă de neregulă. Karmoussi ar fi "păstrat", la cererea șefului său, "o cheie USB cu numeroase contracte încheiate" cu Jérôme Valcke, fostul secretar general al FIFA, și ar fi "ars documente".

Potrivit plângerii, patronul din Qatar i-ar fi oferit în cele din urmă un contract între 2018 și 2020.

Karmoussi a depus deja mărturie în calitate de martor în ancheta privind condițiile de desfășurare a Cupei Mondiale din 2022. Potrivit avocatului său, Antoine Ory, el nu a depus mărturie în ancheta privind scurgerile de informații confidențiale de la PSG, în care au fost inculpați în 2022 mai mulți foști angajați ai PSG sau apropiați ai lui Nasser Al-Khelaifi, aflați acum în conflict cu acesta.

O anchetă preliminară pentru muncă disimulată a fost de asemenea lansată la jumătatea lunii ianuarie împotriva PSG și a lui Nasser Al-Khelaifi, în urma unei plângeri depuse, potrivit L'Equipe și Le Monde, de un alt fost consilier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Patronul PSG, denunțat de fostul majordom marocan. Acuzaţiile aduse împotriva lui Nasser Al-Khelaifi: "Am ars documentele"