Antena Meniu Search
x

Reacţii, după ce Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo Bucureşti, a fost depistat pozitiv cu cocaină

Magaye Gueye, atacantul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a fost depistat pozitiv cu cocaină, după un control efectuat la meciul disputat împotriva echipei FCSB, în Cupa României.

de Redactia Observator

la 09.03.2021, 22:08

Atacantul Magaye Gueye, de la Dinamo Bucureşti, are 30 de ani
Magaye Gueye (în verde) a marcat trei goluri pentru Dinamo Bucureşti - Hepta
  • Magaye Gueye are 30 de ani şi a ajuns în octombrie anul trecut la Dinamo Bucureşti.
  • Magaye Gueye a fost depistat pozitiv după un control efectuat la meciul cu FCSB din Cupa României la fotbal.

La meciul jucat în 10 februarie şi câştigat de Dinamo Bucureşti, cu 1-0, au fost testaţi antidoping câte trei fotbalişti de la fiecare echipă, iar singurul rezultat pozitiv a fost înregistrat la proba dată de Magaye Gueye. În aceste condiţii, fotbalistul de 30 de ani este automat suspendat cel puţin până la efectuarea unei noi verificări care ar urma să aibă loc la un alt laborator.

În cazul în care rezultatul pozitiv se confirmă, Magaye Gueye ar urma să fie suspendat pentru doi ani, urmând ca la a doua abatere, respectiv dacă mai este găsit o dată pozitiv la testul antidoping, fotbalistul să fie exclus definitiv din viaţa sportivă.

Pentru că este vorba despre un singur jucător depistat pozitiv la controlul antidoping, Dinamo Bucureşti nu riscă nimic, nici măcar excluderea din Cupa României. Informaţia a fost confirmată chiar de Gigi Becali, patronul echipei FCSB, care a precizat că oficialii echipei sale nu vor depune contestaţie în legătură cu meciul respectiv.

Pe de altă parte, Mihai Stoica, managerul general al echipei FCSB, nu a ezitat să trimită noi săgeţi către gruparea din "Ştefan cel Mare", mai ales că cei de la Dinamo au insistat iniţial pentru efectuarea unui control antidoping.

De partea cealaltă, Marius Nicolae, managerul sportiv al echipei Dinamo Bucureşti, a ţinut să precizeze că Magaye Gueye se consideră nevinovat. Atacantul a recunoscut că a participat la o petrecere înainte de meciul cu FCSB, dar a precizat că nu a consumat substanţe interzise. În schimb, Ionel Gane, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, l-a atacat în termeni duri pe Magaye Gueye, spunând despre acesta că "este vina lui în mod exclusiv. Asta ne mai lipsea. Cred că în acest moment contractul dintre el şi club se poate rezilia în mod unilateral".

Magaye Gueye a jucat în Premier League, la Everton

Născut în Franţa, dar cu origini senegaleze, atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a crescut la Academia echipei Strasbourg. A cunoscut notorietatea în perioada 2010-2014, când a jucat în zeci de meciuri pentru gruparea engleză Everton, care l-a cumpărat de la Strasbourg pentru un milion de lire sterline. A mai trecut pe la Brest, Millwall, Adanaspor, Osmanlispor şi Qarabag Agdam, formaţie cu care, în 2020, a fost campion al Azerbaidjanului.

Magaye Gueye a adunat opt selecţii şi două goluri la naţionala de tineret a Franţei şi a evoluat în trei meciuri pentru naţionala U23 a Senegalului la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. A ajuns la Dinamo Bucureşti în octombrie anul trecut şi a reuşit trei goluri şi o pasă decisivă în 16 meciuri jucate pentru formaţia din "Ştefan cel Mare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Reacţii, după ce Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo Bucureşti, a fost depistat pozitiv cu cocaină