Antena Meniu Search
x

România-Armenia, un meci echilibrat cu cote bune la pariuri

Vineri, 1 septembrie, de la ora 21:45, suporterii romani vor avea ocazia sa urmareasca un nou meci mult asteptat pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei. Elevii tehnicianului german Christoph Daum intalnesc selectionata Armeniei, intr-un meci contand pentru calificarile la Campionatul Mondial din 2018, editie gazduita de Rusia.

Vineri, 1 septembrie, de la ora 21:45, suporterii romani vor avea ocazia sa urmareasca un nou meci mult asteptat pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei. Elevii tehnicianului german Christoph Daum intalnesc selectionata Armeniei, intr-un meci contand pentru calificarile la Campionatul Mondial din 2018, editie gazduita de Rusia.

Dupa un sec 0-5 pe terenul din Erevan, goluri Bogdan Stancu (min 4 din penalty), Adi Popa (min 10), Razvan Marin (min 12), Nicusor Stanciu si Alex Chipciu (min 29 si 60), echipa Romaniei urmareste sa obtina o noua victorie la scor si, implicit, sa isi imbunatateasca pozitia in clasamentul grupei E.

Tricolorii revin astfel, in fata propriilor spectatori, unde au jucat ultimul meci oficial pe 26 martie, anul curent, impotriva Danemarcei, obtinand o remiza alba.

Au neaparata nevoie de victorie!

Dupa 1-1 in septembrie 2016 impotriva formatiei din Muntenegru, un rusinos 0-0 in meciul din deplasare din Kazahstan, din octombrie anul trecut, si infrangerile categorie in dubla cu Polonia (0-3 pe teren propriu si 3-1 in deplasare), tricolorii ocupa locul 4 in grupa E de calificare la Mondiale, la egalitate cu Armenia. Mai mult, avand in vedere ca elevii lui Daum vor avea de disputat doua meciuri grele in deplasare in aceasta toamna, cu Armenia si Danemarca, acestia au nevoie de o victorie, pentru a mai putea spera, ca printr-o minune, la calificarea la turneul final de anul viitor.

In primele 6 meciuri ale preliminariilor, nationala de fotbal a Romaniei are un bilant negativ: 1 victorie, 3 remize si o infrangere, marcand 7 goluri si primind tot atatea.

Astfel, potrivit prosport.ro, Romania va avea o misiune extrem de dificila de a obtine calificarea la CM 2018, in conditiile in care intalneste Polonia, semifinalista la Euro 2016 si nationalele Danemarcei si Muntenegrului, aflate in crestere vizibila de forma.

Ce spun casele de pariuri sportive?

Calculele hartiei arata clar ca tricolorii sunt favoritii intalnirii programata vineri pe Arena Nationala, mai ales ca vor beneficia de aportul propriilor spectatori.

Casele de pariuri crediteaza echipa noastra cu prima sansa la victorie. Astfel, Sportingbet ofera o cota de 1.45 pentru un succes al formatiei noastre de fotbal, in timp ce pentru un succes al oaspetilor, cota este de 7.75.

Nationala Romaniei a disputat, pana acum, 4 partide in fata armenilor, doua dintre aceastea incheindu-se cu victoria tricolorilor, 2-0 si 3-0. Singura victorie in deplasare a fost obtinuta anul trecut, 0-5, in primul meci al preliminariilor CM 2018.

Totusi, jucatorii romani nu trebuie sa uite rezultatul nefavorabil obtinut de echipa lui Mutu si Chivu in 2004. In conditiile diferentei de valoare certe intre cele doua formatii, tricolorii nu au reusit atunci decat o remiza umilitoare, 1-1, in Armenia, dupa un joc anost. La intoarcerea in tara, jucatorii romani au fost ironizati si apostrofati, acesta fiind poate unul din cele mai slabe meciuri jucate impotriva unei echipe din urna a cincea valorica.

In clasamentul FIFA dat publicitatii la 10 august 2017, nationala Armeniei se situeaza pe locul 72, cu 480 de puncte, in timp ce formatia antrenata de Christoph Daum se pozitioneaza pe locul 42, in scadere fata de anul trecut, cu 713 puncte. Cel mai bun loc in clasamentul mondial detinut de catre selectionata Romaniei este 7, pozitie pe care jucatorii nostri s-au aflat acum fix 10 ani. Cel mai slab loc ocupat de tricolori a fost 56, detinut in anii 2010 si 2011.

Din locul actual selectionat de Daum, cele mai multe selectii (50), le are atacantul Bogdan Stancu, jucatorul echipei Bursaspor. De partea cealalta, jucatorul cel mai selectionat din lotul deplasat la Bucuresti de selectionerul Artur Petrosyan este mijlocasul lui Manchester United, Henrikh Mkhitaryan, cu 64 de meciuri jucate pentru prima reprezentativa a tarii sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » România-Armenia, un meci echilibrat cu cote bune la pariuri