Antena Meniu Search
x

Video Ultimele pregătiri pentru Raliul Brașovului. La cursă va participa şi campionul mondial din WRC-2

Cel mai mare eveniment automobilistic al Braşovului este pe cale să înceapă. Tess Rally se află la a 50-a ediţie şi aliniază la start peste 80 de maşini. La cursă va participa şi campionul mondial din WRC-2.

de Redactia Observator

la 26.03.2021, 08:47

Vezi și
  • Ultimele pregătiri pentru Tess Rally
  • Raliul Braşovului se află la a 50-a ediţie
  • La cursă va participa şi campionul mondial din WRC-2

De la primele ore ale dimineții, piloții și staff-ul tehnic s-au prezentat la verificări, pentru a primi undă verde din partea arbitrilor Federației Române de Automobilism Sportiv. Rând pe rând, mașinile au fost inspectate minuțios.

Bogdan Dumitrescu, comisar tehnic FRAS: Toate maşinile care sunt scrise în competiţie trec prin acest proces al verificărilor iniţiale unde se verifică conformitatea lor cu fişa de omologare, dar şi echipamentele de siguranţă ale piloţilor şi echipamentele de siguranţă ale maşinii.

Şi bătrâna Dacie e la loc de cinste. Staff-ul tehnic se mândrește cu modelul 1300, pe care l-au înscris în  competiție.

''Este o plăcere să-şi aduci aminte pe ce ai făcut şcoală, pe ce ai învăţat să conduci. Pentru noi cei ce avem o vârstă le mai cunoaştem.''

Pe acelaşi subiect

La cursă va participa şi campionul mondial din WRC-2

La lăsarea serii, concurenţii au defilat cu maşinile în Piaţa Sfatului, din Braşov. Printre ei s-a aflat şi un campion mondial.

Gelu Dumitru, co-organizator Tess Rally: Surpriza mare este că sunt 82 de echipaje ceea ce nu s-a mai întâmplat de 30 de ani. Nu îmi aduc aminte. Şi o participare extraordinară a lui Østberg, campion mondial WRC-2.

Reporter: Ai comparat Braşovul cu Monte Carlo. Este adevărat?

Mads Østberg, campion mondial WRC-2: Da, este adevărat. Este un loc frumos, nu ştiam nimic de Braşov când am intrat în cursă, dar am fost foarte pozitiv când am ajuns aici şi am văzut munţii, un oraş frumos.

Marian Popoiu, manager Tess Rally: Este cel mai important eveniment automobilistic din judeţul nostru şi sperăm ca după această ediţie aniversară să putem continua încă minim pe atât.

Acum a avut loc şi decernarea cupelor pentru ediția de anul trecut, când festivitatea nu s-a putut ține din cauza lockdown-ului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sport » Ultimele pregătiri pentru Raliul Brașovului. La cursă va participa şi campionul mondial din WRC-2