Antena Meniu Search
x

Un boxer român se bate pentru titlul de campion european la profesionişti în luna mai

Alexandru Jur, un boxer român de 35 de ani, se bate, în luna mai, pentru a câştiga titlul de campion european la profesionişti.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.04.2021, 18:00

Boxerul român Alexandru Jur se bate cu un irlandez născut la Londra pentru centura de campion european
Boxerul român Alexandru Jur a mai deţinut centura de campion european în urmă cu câţiva ani - Ziarul de Sport
  • Boxerul român Alexandru Jur are 35 de ani.
  • Boxerul român Alexandru Jur are 23 de meciuri disputate la profesionişti.

Alexandru Jur îl va înfrunta pe actualul deţinător al centurii de campion european la categoria cruiser, irlandezul Tommy McCarthy, un sportiv de 30 de ani născut la Londra. Tommy McCarthy a câştigat centura de campion european în octombrie anul trecut, după ce l-a învins, la decizie, pe belgianul Bilal Laggoune.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre data şi locul disputei, însă, conform bihorpenet, cel mai probabil meciul ar urma să aibă loc în prima jumătate a lunii mai, la Londra sau la Manchester.

Va fi al 24-lea meci disputat de boxerul român la profesionişti. Alexandru Jur are, până acum, 19 victorii şi patru înfrângeri, apogeul carierei fiind atins în octombrie 2017, când Jur a devenit campion european la categoria cruiser, centură pentru care se bate şi acum, după ce l-a învins, la decizie, pe finlandezul Juho Haapoja într-un meci disputat chiar în Finlanda, la Kauhava.

De atunci, Alexandru Jur a mai disputat şase meciuri, înregistrând trei victorii, cu Jean Jacques Olivier (knock-out), cu Giorgi Tevdorashvili (decizie unanimă) şi cu Jiri Svacina (decizie), dar şi trei înfrângeri. Românul a fost făcut knock-out de rusul Dmitry Kudryashov, la Kemerovo, în Rusia, în septembrie 2018, şi de rusul Aleksei Papin, la Ekaterinburg, în Rusia, în iunie 2019, într-un meci disputat pentru titlul de campion internaţional IBF la categoria cruiser, dar a pierdut şi un meci la puncte cu polonezul Krzysztof Wlodarczyk, la Lomza, în Polonia, în martie 2019.

Deşi este considerat outsider în meciul cu Tommy McCarthy, Alexandru Jur este pregătit să-şi joace şansa până la capăt, mai ales că o victorie obţinută pe terenul actualului campion european i-ar putea aduce accederea între cei mai buni 20 de boxeri ai categoriei şi chiar un posibil meci pentru o centură de campion mondial.

Boxerul român a ajuns celebru după ce a devenit campion al Belgiei

Într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani, pentru Ziarul de Sport, Alexandru Jur susţinea, cu zâmbetul pe buze, că "m-am apucat de box pentru a slăbi şi am ajuns campion european" (n.r. - interviul era luat la scurt timp după victoria obţinută împotriva finlandezului Haapoja, victorie care i-a adus centura de campion european). 

Născut la Sînmartin, în judeţul Bihor, Jur a ajuns celebru după ce a devenit campion al Belgiei la box profesionist. Pugilistul a recunoscut că i-a fost de multe ori foarte greu să se lupte pe terenul adversarului. De altfel, din cele 23 de meciuri susţinute până acum în cariera de boxer profesionist, doar două meciuri au fost susţinute în România, unul chiar la Sînmartin, în aprilie 2018, victoria obţinută prin knock-out împotriva lui Jean Jacques Olivier, şi unul la Arad, în noiembrie 2018, victoria la decizie împotriva lui Giorgi Tevdorashvili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Un boxer român se bate pentru titlul de campion european la profesionişti în luna mai