Casa ”controlată” de pe telefonul mobil, o realitate tot mai prezentă şi în România
Casa inteligentă nu mai este un concept din viitor, ci o realitate tot mai prezentă şi în România. Confortul, siguranţa şi economia sunt principalele avantaje pe care le oferă.
Casa inteligentă nu mai este un concept din viitor, ci o realitate tot mai prezentă şi în România. Confortul, siguranţa şi economia sunt principalele avantaje pe care le oferă. Astfel, cei care vor să ştie ce fac copiii cât timp stau în grija altcuiva sau vor să controleze temperatura, lumina şi alte funcţii de la distanţă o pot face dintr-o simplă aplicaţie de pe mobil.
Spre deosebire de o casă obişnuită, unde totul se face manual, într-una inteligentă lucrurile pot fi controlate de la distanţă.
Cu ajutorul sistemelor inteligente, putem verifica ce fac copiii cât stau în grija bonei sau putem lăsa curierul să intre doar pentru a ne lăsa un colet. Unii au însă pretenţii mult mai mari de la o astfel de locuinţă.
- Cum au integrat esteticienii Inteligenţa Artificială în saloanele lor. Clienţii nu mai au surprize la final
- Inteligenţa Artificială va revoluţiona piaţa muncii în următorii 5 ani. Până în 2030, 50% dintre angajaţi...
- Milioane de credincioşi folosesc o aplicaţie creată de doi români. Foloseşte versete din Biblie pentru a-şi...
- Telefonul, de la enigmă la aliat. Cursuri pentru seniorii care vor să devină experți în tehnologie: "Vreau să...
- Aproape jumătate dintre români folosesc AI în viaţa de zi cu zi. Care sunt cele mai utilizate platforme
De la mofturi, la avantaje concrete. Odată cu implementarea unui astfel de sistem, facturile lunare pot fi cu până la 30 la sută mai mici.
De la serviciu pot să verific dacă am uitat să încui uşa când am plecat de acasă, dacă am uitat fierul de călcat în priză sau pot să îmi setez temperatura pe care mi-o doresc în camere atunci când mă voi întoarce. Practic, pot să dau orice comandă de la mii de kilometri distanţă.
Dotarea unei case cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi porneşte de la 1.500 de euro şi poate ajunge chiar şi la 20.000. Există însă şi câteva minusuri.
Chiar dacă astfel de tehnologii abia acum ajung în casele românilor, firmele de echipamente spun că au vânzări triple faţă de anii trecuţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰