Concurs cu cărămizi de jucărie la Politehnica București, pentru viitorii ingineri
Cea mai mare Universitate Tehnică din România pregăteşte viitorii ingineri cu ajutorul unor cărămizi de jucărie. Profesorii au provocat cei mai mici aspiranţi la o carieră în robotică sau automatică să creeze baze lunare imaginare din piese îmbinate ca să le testeze creativitatea.
Cea mai mare Universitate Tehnică din România pregăteşte viitorii ingineri cu ajutorul unor cărămizi de jucărie. Profesorii au provocat cei mai mici aspiranţi la o carieră în robotică sau automatică să creeze baze lunare imaginare din piese îmbinate ca să le testeze creativitatea. Beneficiile acestor jocuri nu sunt recunoscute doar de academicieni, profesori şi psihologi. Şi părinţii au început să creadă tot mai mult în rolul lor educaţional.
Pe cât sunt de mici, pe atât de inventivi. Din mii de piese colorate, copiii au construit baze lunare. La care au lucrat săptămâni întregi.
La concursul organizat de Universitatea Politehnica au fost prezentate 47 de machete. Fiecare construită şi gândită diferit.
- Cum au integrat esteticienii Inteligenţa Artificială în saloanele lor. Clienţii nu mai au surprize la final
- Inteligenţa Artificială va revoluţiona piaţa muncii în următorii 5 ani. Până în 2030, 50% dintre angajaţi...
- Milioane de credincioşi folosesc o aplicaţie creată de doi români. Foloseşte versete din Biblie pentru a-şi...
- Telefonul, de la enigmă la aliat. Cursuri pentru seniorii care vor să devină experți în tehnologie: "Vreau să...
- Aproape jumătate dintre români folosesc AI în viaţa de zi cu zi. Care sunt cele mai utilizate platforme
Nu întâmplător universitatea a ales cărămizile de jucărie pentru acest concurs.
Psihologii spun că acest rol îl au în general jocurile care presupun îmbinarea. Puzzle-ul, cuburile de contrucţii sau machete 3D, toate le provoacă celor mici imaginaţia. Mai mult, unele dintre aceste jocuri ajung să fie suport educaţional în şcoli sau grădiniţe.
Chiar şi în familie au căpătat acelaşi rol.
Jocurile de construcţie rămân cele mai căutate din întreaga lume. Într-un singur an, au fost produse peste 45 de miliarde de piese - adică 5 milioane în fiecare oră.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰