Antena Meniu Search
x

Video Criptomonedele au prins viață pe final de an. Fenomenul, explicat de Marius Morra

Deşi nu părea la început, anul pandemiei a însemnat pentru criptomonede o revenire istorică. Marii investitori au văzut potenţialul de câştiguri rapide, aşa că cererea a fost una uriaşă.

Vezi și
  • Specialistul în criptomonede Marius Morra ne-a vorbit despre cum a explodat fenomenul Bitcoin şi ce înseamnă o monedă virtuală

La sfârşit de an, Bitcoin, vedeta monedelor virtuale, a atins un record absolut şi de atunci a continuat să crească.

În acest moment un Bitcoin a depăşit valoarea de 30 de mii de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Asta în condiţiile în care în urmă cu doar câteva luni valora de trei ori mai puţin. 

Specialistul în criptomonede Marius Morra ne-a vorbit despre cum a explodat fenomenul Bitcoin şi ce înseamnă o monedă virtuală.

Care este diferenţa dintre criptomonede şi banii clasici?

Le putem privi ca pe nişte mijloace de plată. Care în primul rând se caracterizează prin taxe foarte reduse de transfer şi prin viteză mare de transfer. În sistemul clasic poate dura şi 2-3 zile, în funcţie de băncile intermediare, pentru a trimite bani în SUA, de exemplu. Criptomonedele se transmit mult mai rapid.

Tehnologia din spatele Bitcoin este Blockchian, care e o tehnologie descentralizată. Nu luăm puterea din mâinile băncilor, ci doar ne facem viaţa mai uşoară.

Ce putem cumpăra cu monedele virtuale?

Datorită volatilităţii ele sunt văzute şi ca instrumente speculative.

Ele sunt active cu grad mare de risc. Cei care investesc trebuie să aibă mare atenţie. Mai popular, le putem privi ca nişte acţiuni la nişte companii, doar că sunt cumva într-o epocă de piatră a criptomonedelor.

Sunt peste 8.000 de tipuri de criptomonede în care putem investi şi ne putem împărţi acest portofoliu cu grad mare de risc pe mai multe criptomonede. Sfatul meu este să nu investiţi mai mult decât vă permiteţi să pierdeţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Criptomonedele au prins viață pe final de an. Fenomenul, explicat de Marius Morra