Antena Meniu Search
x

(P) Ai nevoie de un workstation? Iată 3 motive pentru care să îl cumperi în regim second hand!

Persoanele care utilizează computerul pentru a rula aplicații complexe de proiectare, programare sau design trebuie să fie la curent cu diferențele dintre un calculator personal și un workstation.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 16:11

Stațiile de lucru sunt echipamente deja prezente în cadrul mai multor firme care desfășoară activități de proiectare, arhitectură sau din domeniul ingineriei, fiind utilizate și de alți profesioniști.

Care sunt diferențele principale dintre un calculator și un workstation?

În vreme ce calculatorul personal este definit de flexibilitate și utilizat pentru activități de zi cu zi (navigare pe internet, trimiterea de mail-uri, gaming, etc.), workstation-ul sau stația de lucru este un calculator destinat aplicațiilor care necesită o mai mare putere de calcul pentru a funcționa optim.

Componentele cu care este dotată o stație de lucru asigură o performanță mai mare decât un calculator obișnuit, întrucât un workstation poate fi echipat cu mai multe procesoare decât un calculator, precum și cu mai multe plăci grafice. Workstation-ul este conceput astfel încât să poată fi utilizat pe parcursul întregii zile și nopți, fără ca vreuna dintre componente să cedeze din cauza solicitării continue.

Cine ar trebui să folosească un workstation?

Workstation-ul poate fi considerat un calculator performant, destinat programelor specializate precum AutoCAD, Adobe Premiere Pro și alte aplicații tehnice. Inginerii, arhitecții, designerii grafici, programatorii, dezvoltatorii AI, dezvoltatorii de software, editorii foto-video sunt doar câțiva dintre profesioniștii care ar putea avea nevoie de un workstation.

Cu alte cuvinte, workstation-ul poate fi alegerea potrivită pentru cei care folosesc aplicații complexe, cu cerințe înalte de calitate a graficii sau a puterii de calcul. Pentru că nivelul de performanță este mai ridicat și în unele cazuri componentele sunt mai numeroase, prețul unei stații de lucru este mai mare decât al unui calculator obișnuit, însă există și varianta de a achiziționa un workstation second hand de la IT SH.

Care sunt avantajele achiziționării unui workstation second hand?

Achiziționarea unei stații de lucru second hand este o idee inspirată pentru cei care nu doresc să investească sume prea mari în acest computer. Prețul este motivul principal pentru care varianta second hand este mai avantajoasă, deoarece se pot economisi sute de lei.

În al doilea rând, multe persoane se orientează către echipamente de tipul workstation în regim second hand numai din magazine de profil, care garantează performanța echipamentelor prin verificarea în prealabil a tuturor componentelor. Astfel, la prețuri avantajoase, utilizatorii obțin performanțe înalte și nu sunt nevoiți să facă investiții prea mari.

Mai departe, un alt motiv pentru care se recomandă achiziția unei stații de lucru second hand este garanția. Magazinul online IT-SH.ro oferă garanție de 24 de luni pentru fiecare workstation, în ideea de a oferi un plus de siguranță persoanelor care achiziționează un echipament second hand sau refurbished. Deci, la un preț convenabil, persoanele care au nevoie de un calculator performant pot achiziționa un workstation cu specificații de ultimă generație, beneficiind în egală măsură și de garanție.

Prin urmare, investiția asociată achiziționării unei stații de lucru poate fi optimizată prin alegerea variantei de a cumpăra în regim second hand. Magazinul IT SH include în oferta sa si workstation-uri cu specificații variate, de la branduri de referință în industrie, cum ar fi HP și Dell.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » (P) Ai nevoie de un workstation? Iată 3 motive pentru care să îl cumperi în regim second hand!