Antena Meniu Search
x

România are campioni mondiali la Robotică. Mario şi Antonia au lucrat luni de zile la roboţelul Johnny Rex, câştigătorul competiţiei

România are campioni mondiali la Robotică! Tehnologia nu cunoaşte limite, asta ne-au demonstrat-o participanţii concursului "Robochallenge" din Capitală. Campionii din acest an aI competiţiei au fost doi roboţi umanoizi, creaţi de studenţii Universităţii din Oradea. Invenţiile cu inteligenţă artificială au avut de înfuntat 15 probe de foc pentru un loc pe podium.   

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 23:51

Vezi și

El este Johnny Rex, cântăreşte două kilograme şi este campionul din acest an al competiţiei internaţionale de Robotică. Datorită abilităţilor humanoide umitoare, robotul în miniatură a reuşit să aibă cea mai spectaculoasă performanţă, care i-a uimit chiar şi pe creatorii săi.

Mario, elev: Am reuşit să câştigăm la proba de scări locul 1 şi în ce constă labirintul am luat locul 2. Şi automat am urcat pe locul 1 pentru că timpul la scări a fost unul foarte, foarte bun.

Însă pentru a simţi gustul succesului, elevii au lucrat luni de zile la realizarea robotului lor.

Mario, elev: E o muncă destul de grea sincer, mai ales că trebuie lucrat în doi oameni cel puţin , pentru că cineva trebuie să-l pornească, cineva trebuie să îl controleze.

Deşi Johnny şi-a demonstrat talentul, rivalii internaţionali le-au dat mari emoţii elevilor din Oradea.

Mario: Mexicanii în general, ei ne-au pus probleme şi ne-au cam speriat, până la urmă mi-e frică de ei pentru că nu ştiam cu ce Dumnezeu vin.

Antonia are 17 ani şi a participat pentru prima dată la o astfel de competiţie. După succesul obţinut, acesta visează acum să creeze roboţi capabili să ajungă în zonele de război.

Antonia: De exemplu este lansată o bombă, este un teren foarte accidentat şi foarte periculos pentru oameni. Poate un robot care ar merge să găsească oamenii de sub acele clădiri dărâmate.

Tot din Oradea, o altă echipă a reuşit să obţină rezultate foarte bune la probele de dificultate.

Flaviu Birouaș, șef lucrări facultatea de inginerie mecanică: Ei au luat locul 1 la umanoid sumo şi locul 2 la umanoid robot la cursa cu scări şi obstacole.

Tinerii pasionaţi de robotică ne asigură că nu avem motive să ne temem de inteligenţa artificială pentru că deși oamenii vor avea tot mai multă nevoie de roboţi, aceştia vor avea întotdeauna nevoie de oameni pentru a funcţiona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Tehnologie » România are campioni mondiali la Robotică. Mario şi Antonia au lucrat luni de zile la roboţelul Johnny Rex, câştigătorul competiţiei