Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme rea! Jumătate de țară, lovită din nou de ploi torențiale și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu valabilă pentru zeci de județe din nordul, centrul și sud-estul țării. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și expiră în această seara, la 23:00.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.06.2020, 11:05

  • Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii
  • Pe arii restrânse se vor acumula 80 l/mp

Cu excepția zonelor de litoral și a județelor Timiș, Mehedinți și Dolj, restul teritoriului este sub avertizare cod galben de vreme severă imediată.

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice

În zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Avertizarea expiră la ora 23:00

Hartă ANM
Cod galben în vestul, estul și sudul țării

De joi, la ora 10:00, și până vineri la ora 02:00 va fi instabilitatea atmosferică accentuată, transmite ANM.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Meterologii precizează că, la sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Vremea » Alertă de vreme rea! Jumătate de țară, lovită din nou de ploi torențiale și grindină